Μενού
Πολεμικό Ναυτικό
Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη στρατηγική της Τουρκίας ως προς τον σχεδιασμό και την κατασκευή θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο ξετυλίγουν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ειδικότερα, δημοσίευμα της Sabah, της αγγλόφωνης έκδοσής της πιο συγκεκριμένα, σημειώνει ότι διάφορες διαρροές εντός της Τουρκίας προσανατολίζονται στον σχεδιασμό και στην κατασκευή θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο.

Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζεται ότι έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Τουρκίας να σχεδιάσει θαλάσσια πάρκα στο ίδιο σημείο, όπου σκέφτεται να κατασκευάσει η Ελλάδα στο Αιγαίο.

Στόχος είναι να αποτελέσει «απάντηση στις προθέσεις της Αθήνας για την κατασκευή θαλάσσιων πάρκων», ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιευτεί οι σχετικοί τουρκικοί χάρτες.

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης ως προς το επίμαχο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι «παρακολουθεί από πολύ κοντά το ζήτημα της κατασκευής των θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA