Μενού
Συνάντηση Τζο Μπάιντεν - Κυριάκου Μητσοτάκη
Συνάντηση Τζο Μπάιντεν - Κυριάκου Μητσοτάκη | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στις αρχές Απριλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η συνάντηση στον Λευκό Οίκο προγραμματίστηκε για τις 4 Απριλίου, ωστόσο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συμμετάσχει και σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός αναμενόταν να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Ιανουάριο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Μπάιντεν, ωστόσο η επίσκεψη αναβλήθηκε καθώς ο κ. Μητσοτάκης είχε αρρωστήσει από γρίπη H1N1.

Τον Μάιο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει άλλη μία σημαντική επαφή, αυτή τη φορά με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ακριβής ημερομηνία του «ραντεβού» δεν έχει κλείσει, αλλά ανακοινώθηκε πως η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα γίνει στην Αθήνα στις 22 Απριλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA