Μενού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ | ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓτΠ
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι, είχε σήμερα, Σάββατο (24/2), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός και ο εμίρης του Κατάρ, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα.

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ | ΑΠΕ - ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓτΠ
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ | ΑΠΕ - ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓτΠ

Συμφωνήθηκε, να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον εμίρη του Κατάρ να επισκεφθεί την Αθήνα, την οποία ο Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι, αποδέχθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμα η κατάσταση στη Γάζα και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο που παίζει η χώρα για την απελευθέρωση των ομήρων και την ειρήνη στην περιοχή, ενώ ο εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την εκτίμησή του για τις πρωτοβουλίες και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA