Μενού
mitsotakis epitropos
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τιερί Μπρετόν. | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Τιερί Μπρετόν, τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για την Εσωτερική Αγορά, συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/06) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Ενιαία Αγορά και η ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην Άμυνα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ενιαία Αγορά «δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και τους καταναλωτές», ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να λειτουργεί με περισσότερο ανταγωνισμό και διαφάνεια υπέρ των καταναλωτών.

mitsotakis

Μητσοτάκης: Ανέλυσε την πρότασή του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε την πρόταση, η οποία έχει διατυπωθεί με την επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την υιοθέτηση νομοθεσίας, στο επίπεδο της ΕΕ, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολιτικής των Γεωγραφικών Περιορισμών Εφοδιασμού.

Μάλιστα, τόνισε ότι «σε μια ενιαία αγορά δεν είναι αποδεκτή η πρακτική να πωλούνται σε διαφορετικές τιμές παρεμφερή ή ίδια προϊόντα, ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς, ζημιώνοντας τους καταναλωτές».

mitsotakis

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε η ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική και η ανάγκη ενίσχυσης και χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής, ώστε η ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από άλλα συστήματα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για κοινές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στην ευρωπαϊκή άμυνα και επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει, από κοινού με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, με επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ασπίδας αεράμυνας που θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς πόρους.

Στη συνάντηση από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν οι:

  • Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
  • Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.
  • Διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.
  • Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, Υποδιευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Φώτης Μπουρλογιάννης-Τσαγγαρίδης.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA