Μενού
kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η θυελλώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, να πάρει πίσω την επιστολή που πυροδότησε τη νέα ένταση και έτσι να επιτευχθεί ανακωχή μέχρι και τις Ευρωεκλογές. Όπως έγινε γνωστό, όλα τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πλην τριών, αρνήθηκαν να παρέχουν «λευκή επιταγή» στον κ. Κασσελάκη που όμως κατάφερε να αποσπάσει πως έχει την εμπιστοσύνη του Οργάνου.

Της εξέλιξης αυτής είχε προηγηθεί η κρίσιμη τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως: «''Άλλαξε τα όλα'' δε σημαίνει ''διέλυσε τα όλα''.  [...] Στο απευκταίο σενάριο, που το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών δεν είναι καλό, όλοι θα έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης για την ήττα, όμως οι επιλογές και οι παραλείψεις, αφορούν πρώτα από όλους τον ίδιο τον Πρόεδρο. Είμαστε Αριστεροί. Δεν εκβιαζόμαστε. Δε δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή. Όλοι κρινόμαστε. [...] Έχουμε μέτωπο απέναντι στη Δεξιά και στις δεξιές πολιτικές. Θα στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα στηρίξουμε το μοναδικό μας σπίτι, για να το κάνουμε αποκούμπι και καταφύγιο για τους ανθρώπους της εργασίας και της δημιουργίας. Τέλος, δε συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.Αν το επιθυμεί ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά τη διαδικασία προεδρικής εκλογής».

Μετά και από αυτό, στη δευτερολογία του ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως «αφού δε με αμφισβητείται κιόλας δε θα πάω σε εκλογές από τη βάση. Αποσύρω την επιστολή».

Λίγο αργότερα, εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαίωνε την... ανακωχή.

«Στην Π.Γ που συνεδρίασε σήμερα, μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

  • α) εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας,
  • β) επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ». 

Το ότι επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο ήταν κάτι που είχαν ζητήσει κάποια από τα μέλη με τον Κασσελάκη να το δέχεται σε μια κίνηση καλής θέλησης και σαν ένα δείγμα ισορρόπησης της «έκρυθμης» κατάστασης που είχε δημιουργηθεί.

Η απόλυση Τεμπονέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη και διαφοροποίηση του Διονύση Τεμπονέρα στη σημερινή Π.Γ ήρθε μετά τη διακοπή της σύμβασης του ως επιστημονικού συνεργάτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ! Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε προτείνει συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο μέσω Καταστατικού Συνεδρίου, ζητώντας «να πάμε στις εθνικές εκλογές, χωρίς τη μόνιμη αμφισβήτηση» όπως και δέσμευση ότι θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Ένταση ανάμεσα σε Ραγκούση και Αυγέρη

Στο μεταξύ, μεγάλη ένταση είχε προκληθεί στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τη Δώρα Αυγέρη. Όλα ξεκίνησαν όταν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιχείρησε να πάρει το λόγο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η τοποθέτηση του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ο Γ. Ραγκούσης επενέβη και είπε στη Δ.Αυγέρη πως κανονικά δε θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας! Η ένταση ανέβηκε επικίνδυνα με αποτέλεσμα η Δώρα Αυγέρη να φύγει από την αίθουσα συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Αμέσως μετά η ηρεμία επανήλθε ενώ λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε στην αίθουσα και ο Στέφανος Κασσελάκης μόνος του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA