Μενού
syriza
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νύχτα θρίλερ για τα μέλη της «Ομπρέλας» στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τα ξημερώματα συνεδρίαζε διαδικτυακά η ομάδα Τσακαλώτου για τις τελικές αποφάσεις ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να μη συμμετέχουν τα μέλη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Σύμφωνα με το προσχέδιο που κατατέθηκε στη συζήτηση υπήρχε ανάλυση των λόγων που πρέπει η ομάδα Τσακαλώτου να μη συμμετάσχει στις εργασίες του ανώτερου οργάνου και κατέληγε με τη φράση «για όλους αυτούς τους λόγους δεν πρέπει να συμμετέχουμε στην Κεντρική επιτροπή». Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση τελικώς αποφασίστηκε η «Ομπρέλα» να πάει στην ΚΕ και να λάβει μέρος στις εργασίες της. 

Τυχαίο Τετ α Τετ Τσακαλώτου - Παππά

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και το μόνο που μένει είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το χρόνο που θα επέλθει η διάσπαση. Αν και επί της ουσίας το αποτέλεσμα δε θα αλλάξει το ζητούμενο τώρα είναι αν θα αποχωρήσουν την πρώτη μέρα καταγγέλλοντας τις πρακτικές Κασσελάκη ή μετά την ψηφοφορία. Πληροφορίες θέλουν μια τυχαία συνάντηση Τσακαλώτου - Παππά στη Βουλή - χθες  το πρωί - να επιβεβαίωσε πως η πορεία διάσπασης είναι μη αναστρέψιμη. Ενδιαφέρον θα έχει τώρα η στάση που θα κρατήσουν όλοι μέσα στη συνεδρίαση. Το κλίμα προμηνύεται εκρηκτικό με τους προεδρικούς να επιμένουν στη σκληρή στάση των διαγραφών με αυστηρή πολιτική καταδίκη και της «Ομπρέλας» - που λειτουργώντας σε θεσμικό πλαίσιο - θα καταγγείλει τις πρακτικές των Προεδρικών και θα προχωρήσει στο δικό της δρόμο. Η ένταση πρέπει να θεωρείται δεδομένη το Σαββατοκύριακο αφού οι διαθέσεις όλων είναι άγριες. 

Συνεδριάσεις Αχτσιόγλου και Παππά

Παράλληλα χθες συνεδρίαζαν διαδικτυακά τόσο η ομάδα Αχτσιόγλου όσο και του Νίκου Παππά. Ούτε ως θέμα συζήτησης δεν μπαίνει για τους 6+6 της πρώην υπουργού η αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές κοντά στα ηγετικά στελέχη της τάσης έλεγαν πως «υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πορεία του κόμματος και είναι ευθύνη της ηγεσίας το πολεμικό κλίμα και η πολιτική απαξίωση τους χώρου» και συνέχιζαν τονίζοντας ότι «στην ΚΕ θα εκφράσουμε με συγκροτημένο τρόπο τη διαφωνία μας με την πολιτική και στρατηγική που ακολουθείται και θα υποστηρίξουμε με θετικό τρόπο την πολιτική μας πρόταση για τη νέα σύνθεση που καταθέτουμε για την υπέρβαση της κρίσης και τη μεγαλύτερη απόκριση στις άλλος ανάγκες της κοινωνίας με σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο». Επίσης, ξεκαθαρίστηκε πως «δε συζητάμε δική μας αποχώρηση» κλείνοντας, για την ώρα, τα όποια σενάρια ρήξης τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη στη συνεδρίαση των μελών που βρίσκονται δίπλα στον Νίκο Παππά αποτυπώθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσουν στη συνεδρίαση. Σκληρή γραμμή με ξεκάθαρη πολιτική καταδίκη των τεσσάρων υπό διαγραφή αλλά και των τελευταίων κινήσεων από την «ομπρέλα». Σύμφωνα με πληροφορίες τονίστηκε ότι «η πορεία μετασχηματισμού και διεύρυνσης πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Ακούστηκαν απαράδεκτα πράγματα για τη συλλογική μας προσπάθεια λίγα 24ωρα μετά την προεδρική εκλογή». 

«Δε θα πάω ούτε σαν παρατηρητής στην ΚΕ»

Ο Γιώργος Σταθάκης μετά το αποχαιρετιστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ άρθρο του επανήλθε και σημείωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα. Με δηλώσεις του στο KONTRA χαρακτηρίζει πολιτική αυτοκτονία την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ σημειώνει πως δε θα είναι ούτε παρατηρητής στην ΚΕ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA