Μενού
Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης
Έφη Αχτσιόγλου - Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη βάζουν φωτιά στο εσωκομματικό τοπίο της Κουμουνδούρου. «Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλωτου» είπε ο κ.Κασσελάκης και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ο Γιάννης Δραγασάκης, που έχει πάρει αποστάσεις από τη νέα ηγεσία και φαίνεται να οδεύει προς την έξοδο από το κόμμα, ανέβασε τους τόνους ζητώντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μην υπονομεύει τον συλλογικό άθλο του κόμματος υπό την καθοδήγηση του Αλέξη Τσιπρα» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα στελέχη της «Ομπρέλας» δημοσίευαν στα social media τον πρόλογο που έχει γράψει ο Αλέξης Τσιπρας στο βιβλίο του Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Με την πλάτη στον τοίχο» και ανέφερε ότι «τα όσα περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο είναι η πολιτική και ηθική μας κληρονομιά» καλώντας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση. Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε κριτική στον πρώην υπουργό και για το σχέδιο του για τη φορολογία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να σηκώνει το γάντι και να απαντά με μια ανάρτηση του: «Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν τον κόσμο, δε χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το "νέο". ΥΓ: Ο ανταγωνισμός εικάζω δε θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς». 

Χείρα φιλίας στην Αχτσιόγλου

Ο Στέφανος Κασσελάκης στις δηλώσεις του κράτησε μια εντελώς διαφορετική στάση απέναντι στην Έφη Αχτσιογλου. Έτεινε χείρα φιλίας και έκανε εκ νέου άνοιγμα στην πρώην υπουργό εργασίας  υπογραμμίζοντας  «το είπα στην Κεντρική Επιτροπή και το εννοούσα. Πήρα τηλέφωνο την Αχτσιόγλου για να δώσω χείρα φιλίας για να συνεργαστούμε, οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές και άμεσες. Το εννοώ ότι δεν έχω στενό κύκλο. Κανείς δεν ήταν με το μέρος μου, αλλά είναι κάτι που το θέλει ο λαός. Κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στον λαό.  Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου, κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να στρωθώ στη δουλειά να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές» ενώ συνέχισε δίνοντας το στίγμα:

«Δίπλα μου στην καινούργια μου μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία. Από μεριάς μου, θα είναι μεγάλη τιμή να παραμείνουν και να δουλέψουμε. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, τείνω χείρα φιλίας. Στον 7ο όροφο είμαστε καλά τώρα». Πληροφορίες θέλουν την κ.Αχτσιόγλου να μη θέλει να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να δείξει εμπράκτως αυτή τη χείρα φιλίας αποφάσισε τη σημερινή συνεδρίαση του εκτελεστικού Γραφείου. Στόχος ήταν μια πολιτική συζήτηση με την κ.Αχτσιογλου μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπης.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της Έφης Αχτσιογλου δε θα δώσει το παρών τονίζοντας συνομιλητές της πως δεν μπορεί «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που δεν μπορεί να αναβάλει, όχι για πολιτικούς λόγους. Έχει ενημερώσει σχετικά». Εντούτοις άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως από το γραφείο του προέδρου ήταν διατεθειμένοι να γίνει η συζήτηση αύριο για να μπορέσει να είναι διαθέσιμη η πρώην υπουργός Εργασίας ωστόσο όπως πληροφορήθηκαν η κ.Αχτσιογλου δε θα μπορεί μέχρι το Σάββατο. Μένει να δούμε αν η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας της θα γίνει εντός του Σαββατοκύριακου και επομένως αποτέλεσε ένα φρένο στο να συναντηθεί με τον κ.Κασσελακη πριν από αυτή τη συνεδρίαση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA