Μενού
syriza
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Έντονες ήταν οι ζυμώσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Προηγήθηκε μια ουσιαστική διαδικασία συνεννόησης με την Χαριλάου Τρικούπη να στέλνει τον βασικό κορμό της πρότασης στην Κουμουνδουρου. Ο Νίκος Ανδρουλακης ήρθε σε επαφή με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορέσει να υπάρξει μια συνδιαμόρφωση του τελικού κειμένου.

Στη συνάντηση μετείχαν ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου Μανώλης Καπνισάκης, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγγου και φυσικά το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως υπήρξαν μια σειρά από παρατηρήσεις για αλλαγές, οι όποιες όλες ήταν στο πλαίσιο του πιο αυστηρού, αιχμηρού και μετωπικού χαρακτήρα του περιεχομένου της πρότασης.

Τα σημεία μάλιστα των αλλαγών έγιναν δεκτά από το ΠΑΣΟΚ καθώς επί της ουσίας αναδείκνυαν ακόμη περισσότερο τις αιχμές κατά της κυβέρνησης. Η τραγωδία των Τεμπών και οι ευθύνες είναι στο επίκεντρο του κειμένου.

Ωστόσο επεκτείνεται σε ζητήματα που άπτονται της δημοκρατίας όπως είναι η διαρροή των emails αλλά και οι υποκλοπές. Την ίδια ώρα στην στρατηγική της Κουμουνδουρου κατά της συζήτηση στη Βουλή είναι να  επιμένει στην παραίτηση Μητσοτάκη στην βάση της πρότασης του Στέφανου Κασσελάκη.

Ξεκάθαρα λοιπόν θα αναδειχθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η προσφυγή στις εθνικές κάλπες με την παρουσία διεθνών παρατηρητών σε συνδυασμό  με την συνδρομή των ευρωπαϊκών θεσμών.

Μάλιστα όπως σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση  το επιχείρημα ότι αυτό δε συμβαίνει στις προηγμένες δημοκρατίες, δεν ισχύει δυστυχώς για τη χώρα μας σήμερα. 

Καταλήγουν στα ονόματα για τις ευρωεκλογές

Μπορεί η προσοχή στην Κουμουνδούρου να είναι στραμμένη στη Βουλή, ωστόσο στο φουλ είναι οι κομματικές μηχανές για τις ευρωεκλογές. Χθες σε μια μεγάλη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του κόμματος φαίνεται πως κατέληξαν στα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στις προκριματικές εκλογές στις 14 Απριλίου.

Με βάση τα βιογραφικά οι ομάδες που είχαν αναλάβει να τα αξιολογήσουν συνεδρίασαν και κατέληξαν στα 400 ονόματα που θα κατέβουν στη μάχη στις περιφέρειες.

Οι εκλογές θα γίνουν με υβριδικό τρόπο ώστε να αναδειχθούν τα 35 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου μαζί με των Αρβανίτη - Κουντούρα αλλά και τα πέντε πρόσωπα που θα αποφασίσει ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA