Μενού
agotes
Κινητοποιήσεις αγροτών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Όσο περνούν οι μέρες οι αγρότες αντί να ησυχάζουν, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Κάπως έτσι περιμένουν και σήμερα το μεσημέρι τον πρωθυπουργό στη Βόνιτσα, όπου θα βρίσκεται μετά τα εγκαίνια του άξονα Αμβρακία-Άκτιο. Πάντως, όπως μου έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει τις σκέψεις του πρωθυπουργού, ο ίδιος διόλου δεν φοβάται τον απευθείας διάλογο. Και μου έλεγε ο ίδιος άνθρωπος ότι, αν διασταυρωθούν ή αν πάνε οι αγρότες στο καφέ που μιλάει, ο Μητσοτάκης με ήρεμο τόνο και επιχειρήματα θα τους πει αυτά που τους λέει παγίως, κάνοντας μια ήρεμη κουβέντα μαζί τους. 

Γαλάζια νεύρα στον κάμπο

Η χθεσινή επίθεση του Μάξιμου Χαρακόπουλου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο Χαρακόπουλος μπορεί να είναι εξ αυτών που διαφωνούν γενικώς, αλλά κάρφωσε κανονικά και με τον νόμο τον Αυγενάκη για το γεγονός ότι έλεγε και λέει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από το ΚΚΕ. Μάλιστα ο Αυγενάκης το έλεγε αυτό και προ ημερών, εκτιμώντας ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι περιορισμένες. Να ξέρετε, πάντως, ότι ο Μάξιμος δεν είναι ο μόνος γαλάζιος του κάμπου που είναι παρμένος, όχι μόνο με τον Αυγενάκη, αλλά και με τον έτερο υφυπουργό Τριαντόπουλο, ο οποίος τρέχει το σχήμα της αρωγής

Στις ΗΠΑ για την 25η Μαρτίου;

Μια πρόσκληση περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Λευκό Οίκο και μια πιθανή ημερομηνία είναι αυτή κοντά στην 25η Μαρτίου που παραδοσιακά γιορτάζεται στην Αμερικανική Πρωτεύουσα παρουσία του Αμερικανού Προέδρου. Ο Μητσοτάκης θα δει τον Μπάιντεν πριν ξεκινήσει η προεκλογική κούρσα, ενώ χθες στη ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΣΚΑΪ) επιβεβαίωσε πως η χώρα θα πάρει είκοσι F35 στην πρώτη παραγγελία τα οποία αναμένονται στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας. Το ταξίδι στην Άγκυρα θα γίνει λογικά τον Μάιο, ενώ σε λίγες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει και ο ελληνοτουρκικός διάλογος σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών. 

Κόμμα Λοβέρδου 

Μας προέκυψε λοιπόν και κόμμα Λοβέρδου ενόψει ευρωεκλογών όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε σε χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ. Ο κ. Λοβέρδος το τοποθέτησε ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ διέψευσε πως υπήρχε η προοπτική ένταξης του στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. Μάλιστα είπε πως έρχεται να καλύψει ένα κενό ανάμεσα στον Μητσοτάκη και στους άλλους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αναμετρηθούν απέναντι του στο αξίωμα του Πρωθυπουργού. 

Εγώ θυμίζω ότι το προηγούμενο εγχείρημα του Ανδρέα Λοβέρδου, η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 δεν έφτασε ποτέ στις κάλπες, αφού ο ίδιος επανεντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ τον Αύγουστο του 2014. Σε ό,τι αφορά το όνομα διέψευσε το Εμπρός που παραπέμπει στον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν το οποίο θα λειτουργεί ως σύνθημα για το κόμμα, αν και άκουσα πως οι εισηγήσεις που έλαβε καταλήγουν στο Μπροστά. 

Το βιβλίο του Τσιόδρα

Εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής καμπάνιας του Δημήτρη Τσιόδρα για τις ευρωεκλογές θα είναι η παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος» που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία μετέχουν οι πρώην Επίτροποι της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μαρία Δαμανάκη, Σταύρος Δήμας και Άννα Διαμαντοπούλου. Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η σύμβουλος του πρωθυπουργού για διεθνή θέματα, Αριστοτελία Πελώνη.

Κουίζ...

Ποιος γαλάζιος βουλευτής με μεγάλη διαδρομή στη ΝΔ αναρωτιέται κάθε τρεις και λίγο «άλλος από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ στο κόμμα μας;».

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Διαβάστε επίσης

Το χρονικό της κρίσης και η αλήθεια για τους Τούρκους κομάντος που έκαναν απόβαση στην Ίμια

Η αληθινή ιστορία φρίκης από την οποία πήρε το όνομά του το ροκ συγκρότημα «Σπυριδούλα»

Παίκτρια στον Τροχό της Τύχης έλυσε τον γρίφο πριν καν αρχίσει ο χρόνος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA