Μενού
tzoumakas
Στέφανος Τζουμάκας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παρελθόν αποτελεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή (11/11). «Δήλωσα την αποχώρηση μου από το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα, δεν έχει ηγεσία», ανέφερε. 

Επίσης, σήμερα αναμένεται να αποστείλει και το κείμενο αποχώρησής της από το κόμμα η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τζουμάκας ήταν υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε περάσει στον δεύτερο γύρο αφού συγκέντρωσε 1,29%.

Ο Στέφανος Τζουμάκας μετά την εκλογή Κασσελάκη είχε δηλώσει πως «γελάει όλη η χώρα» ανέφερε πως «ήρθε από USA», κάνοντας λόγο για εγκατάσταση της ολιγαρχίας και της διαπλοκής μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε τη διαγραφή του σημειώνοντας πως «η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Ποιος είναι ο Στέφανος Τζουμάκας 

Ο Στέφανος Τζουμάκας έχει τεράστια ιστορία στην πολιτική της χώρας, με τα πρώτα του βήματα να καταγράφονται την περίοδο της Χούντας και κατά τη διάρκεια του αντιδιδακτορικού αγώνα, στον οποίο είχε ενεργή συμμετοχή.

Για τη δράση του, μάλιστα, συνελήφθη από τις Αρχές της Χούντας και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Παραπέμφθηκε σε έκτακτα στρατοδικεία, ενώ κατήγγειλε τα βασανιστήρια και τις διώξεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η πολιτική του πορεία ξεκινά από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, όπου συμμετείχε στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη ως Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ως Υπουργός Γεωργίας.

Ο Στέφανος Τζουμάκας
Υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια εκλογών | Eurokinissi

Ο κ. Τζουμάκας, σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική του πορεία, είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας καθώς και Βουλευτής Β΄ Αθήνας όπου επανεξελέγην σε 8 εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA