Μενού
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών | ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINSSI
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την πραγματοποίηση μετακινήσεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τον Λίβανο και το Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρεται, «γνωστοποιείται ότι παραμένει σε ισχύ η από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο. Η ίδια σύσταση ισχύει και για μετακινήσεις στο Ιράν».

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν να δηλώνει έτοιμο να πλήξει το Ισραήλ, ως αντίποινα για το πλήγμα στο προξενείο του στη Δαμασκό.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες, με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ να αναφέρουν πως η Τεχεράνη θα εξαπολύσει επίθεση το επόμενο 24ωρο. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal απομένει μόνο η τελική απόφαση από την ηγεσία στην Τεχεράνη.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή.  «Αναπτύσσουμε πρόσθετα μέσα στην περιοχή για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουμε την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος του αμυντικού τομέα.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι είδους είναι αυτές οι ενισχύσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA