Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φέτος τα exit polls δίνουν Eλαιοπουλάκι δαγκωτό

Η Κυριακή των εκλογών πλησιάζει. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος ο «πολιτικός πυρετός» έχει παρασύρει ολόκληρη τη χώρα. Οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούν συνεχώς στην τηλεόραση, στα ραδιόφωνα, στις ιστοσελίδες, ενώ βλέπουμε διαφημίσεις τους σε όποια πλατφόρμα κι αν ανοίξουμε, από το YouTube μέχρι και το TikTok. 

Και στις συζητήσεις μας, όμως, κυριαρχούν τα πολιτικά. Κάποιοι υποστηρίζουν τους μεν, ενώ άλλοι τους δε. Δε θα ήταν ωραίο ωστόσο τη βραδιά των εκλογών να βρεθούμε όλοι μαζί και να βγάλουμε μια... κυβέρνηση συνεργασίας με Ελαιοπουλάκι®, το οποίο μετουσιώνει όλες τις αξίες που πρεσβεύει η Αγγελάκης Α.Ε.; Τη μεσογειακή διατροφή, την καινοτομία και την ποιότητα!

Η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημα του «τι τρώμε βλέποντας τα exit polls;» αυτή την Κυριακή είναι μία και μάλιστα ομόφωνη: Το μοναδικό Ελαιοπουλάκι®!

Μιλάμε φυσικά για μια παντενταρισμένη διατροφή. Ένα ποιοτικό κοτόπουλο, το οποίο ξεχωρίζει για το την πλούσια γεύση του, το ζουμερό του κρέας, την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αλλά και το χρυσαφένιο χρώμα στο δέρμα του.

Για να μην ψάχνεσαι ενόψει της Κυριακής των εκλογών, σου βρήκαμε και τρεις κορυφαίες συνταγές με Ελαιοπουλάκι®, γέννημα θρέμμα Αγγελάκη, που θα καταπλήξουν συγγενείς και φίλους!

Κοτόπιτα με πιπεριές και κασέρι

Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
  • 1  πιπεριά πράσινη
  • 1  πιπεριά κόκκινη
  • 1  πιπεριά κίτρινη
  • 4  κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ καλαμπόκι
  • 200 γρ κασέρι τριμμένο
  • 100 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 2  αυγά
  • 2  φύλλα σφολιάτας
  • 1  κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
  • Σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το καλαμπόκι.
  • Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με ζωμό κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 12-14 λεπτά.
  • Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κυβάκια.
  • Τοποθετείτε τα στήθη κοτόπουλου στο μπολ μαζί με το τριμμένο κασέρι, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  • Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα της κοτόπιτας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  • Γυρνάτε προς τα μέσα τα κομμάτια που περισσεύουν, δημιουργώντας μια μπορντούρα και με ένα πινέλο περνάτε από πάνω την σφολιάτα με το χτυπημένο κρόκο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα.

Επικές κοτομπουκιές σαν ποπκόρν

Συνταγή: the eaters

Συστατικά

Θα χρειαστούμε

  • Βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα για το τηγάνισμα
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Ταψί
  • Προαιρετικά θερμόμετρο

Οδηγίες

  1. Απλώνουμε το panko σε ενα πλατύ ισιο ταψι.
  2. Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια.
  3. Τα ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλεύρι, και το κορνφλαουρ.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο με το μείγμα μας.
  5. Περνάμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλο από το μπολ με τα ασπράδια αβγών.
  6. Στραγγίζουμε το αβγό και το κυλάμε στο ταψί με το πανκο.
  7. Συνεχίζουμε την διαδικασία για όλα τα κομμάτια κοτόπουλο.
  8. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο το ταψί.
  9. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το αραβοσιτέλαιο (μέχρι να πιάσουμε τους 160°C μετρώντας με ενα θερμόμετρο).
  10. Τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις με προσοχή για δυο με τρία λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
  11. Αφήνουμε να στραγγίξουν το λάδι σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  12. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με το κοτόπουλο.
  13. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τηγανητές πατάτες και με hot sauce για βουτιές στο πλαϊ.

Burger με μπιφτέκι κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι

Συνταγή: the eaters

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Σωτάρουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Όταν μαλακώσουν αρκετά τα βγάζουμε από τη φωτιά.
  5. Στο ίδιο τηγάνι αφού το σκουπίσουμε ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι για 5 με 6 λεπτά από κάθε μεριά.
  6. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και συνθέτουμε τα burger μας. Απλώνουμε μαγιονέζα σε ψωμάκι μπέργκερ, μοιράζουμε και τοποθετούμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μπιφτέκια, στην συνέχεια την ξυνομυζήθρα και κλείνουμε με το ψωμάκι που έχουμε απλώσει μουστάρδα.
  7. Δαγκώνουμε, απολαμβάνουμε.

 

Η ημέρα των εκλογών πλησιάζει, εσείς απλά κάντε εγκαίρως τα ψώνια σας επιλέγοντας φιλέτο μπούτι ή φιλέτο στήθος Ελαιοπουλάκι® ή και μπιφτέκι Ελαιοπουλάκι με βρώμη, γέννημα θρέμμα Αγγελάκη και ακόμη περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο για έμπνευση θα βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA