8 Απριλίου 1910. O συγγραφέας και δοκιμιογράφος, Περικλής Γιαννόπουλος, είχε σχεδιάσει προσεκτικά την τελευταία πράξη της ζωής του. Πρώτα κατέστρεψε τα αδημοσίευτα γραπτά και όλες τις φωτογραφίες του και ταχυδρόμησε στους φίλους του δελτάρια από τη ζωφόρο του Παρθενώνα, που απεικόνιζαν έναν ακέφαλο ιππέα.
«Θέλεις να μάθεις ποιος είναι ο ιδανικός θάνατος» είπε μια μέρα στον Καμπούρογλου που ήταν ο καλύτερός του φίλος. «Να πάρεις ένα κατάλευκο άτι και να το καβαλικεύσεις χωρίς σέλα.
Ύστερα να μπεις στο πέλαγος κρατώντας ένα περίστροφο και όταν δεις ότι το άτι δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο, τότε να γείρεις και να πυροβοληθείς στον κρόταφο. Για το άλογο μην ανησυχείς. Αφού σε ξεφορτωθεί, θα βγει έξω στη στεριά. Και ο αναβάτης του θα χαθεί στο βάθος της ωραίας μας θάλασσας».
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος που είχε ταυτοποιηθεί - Τα πρώτα του λόγια
- Ο Λαφαζάνης με τον Χαμενεΐ και το πρόβλημα του να μην μπορούμε να πιστέψουμε πια στα μάτια μας
- Το ψηφιακό κάτεργο του «έρωτα»: Υπάλληλος των 2 δολαρίων απαντάει στα μηνύματά σου στο OnlyFans
- Η Kάιλι Τζένερ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί: Ποζάρει χωρίς φρύδια με τσιγάρο στο στόμα και σουτιέν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.