8 Απριλίου 1910. O συγγραφέας και δοκιμιογράφος, Περικλής Γιαννόπουλος, είχε σχεδιάσει προσεκτικά την τελευταία πράξη της ζωής του. Πρώτα κατέστρεψε τα αδημοσίευτα γραπτά και όλες τις φωτογραφίες του και ταχυδρόμησε στους φίλους του δελτάρια από τη ζωφόρο του Παρθενώνα, που απεικόνιζαν έναν ακέφαλο ιππέα.
«Θέλεις να μάθεις ποιος είναι ο ιδανικός θάνατος» είπε μια μέρα στον Καμπούρογλου που ήταν ο καλύτερός του φίλος. «Να πάρεις ένα κατάλευκο άτι και να το καβαλικεύσεις χωρίς σέλα.
Ύστερα να μπεις στο πέλαγος κρατώντας ένα περίστροφο και όταν δεις ότι το άτι δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο, τότε να γείρεις και να πυροβοληθείς στον κρόταφο. Για το άλογο μην ανησυχείς. Αφού σε ξεφορτωθεί, θα βγει έξω στη στεριά. Και ο αναβάτης του θα χαθεί στο βάθος της ωραίας μας θάλασσας».
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- ΔΕΘ: Η «μπηχτή» του Μητσοτάκη στον Τσίπρα με στίχους από τραγούδι του Μητροπάνου
- «Πώς έγινε έτσι το Μετρό της Αθήνας;»: Το post που προκάλεσε αντιδράσεις
- Συντριβή Phantom: Θρήνος για τους πιλότους του μαχητικού - Είχαν ανήλικα παιδιά
- Το κτίριο - γείτονας του Μουσείου της Ακρόπολης με την τεράστια ιστορία που οι περισσότεροι προσπερνούν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.