Μενού
Helmos Mountain Festival
Helmos Mountain Festival | Helmos Mountain Festival Facebook Page
  • Α-
  • Α+

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είναι κάτι σαν υποχρέωση για τον μέσο Αθηναίο να κάνει την πρώτη βουτιά του καλοκαιριού (και φυσικά να ποστάρει το σχετικό ντοκουμέντο στο Instagram). Όμως, το «ελληνικό Woodstock», το Helmos Mountain Festival, δεν λογάριαζε από τέτοιες «υποχρεώσεις».

Αυτό το φιλόδοξο festival ζητούσε από Αθηναίους και μη να δώσουν το παρόν στους πρόποδες του όρους Χελμός για να απολαύσουν μια σειρά από συναυλίες με ονόματα όπως οι Χατζηφραγκέτα, οι Γκιντίκι, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Γιάννης Χαρούλης, η Ιουλία Καραπατάκη, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας (έχουν γίνει κάτι σαν τους εθνικούς μας Simon & Garfunkel) και οι παλιές δόξες του ελληνικού ροκ, Παύλος Παυλίδης και Γιάννης Αγγελάκας.

Εξωπραγματική η σύνθεση του φεστιβάλ, και πραγματική πρόκληση για όποιον ένιωθε έτοιμος να λησμονήσει παραλίες, ξαπλώστρες και άλλα ντεσού του ελληνικού καλοκαιριού, έστω για ένα τριήμερο. Τελικά;

Ο Γιάννης Aγγελάκας και ο Liam Gallagher

Αν έχει βρεθεί κανείς σε ροκ φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως το βρετανικό Glastonbury, σίγουρα μπορεί να χαμογελάσει, καθώς υποδέχεται τους «φασαίους» θαμώνες του πίσω στην πάτρια αθηναϊκή γη. Έζησαν ένα φεστιβάλ γεμάτο βροχή και κρύο, είδαν όλους τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες σε ένα τριήμερο, έφυγαν σωματικά και πνευματικά από τη ρουτίνα της πόλης και τις τυποιημένες αποδράσεις που ενίοτε αυτή επιβάλλει.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι ο δικός μας Bob Dylan και οι Παυλίδης-Αγγελάκας, μια βαλκανική εκδοχή συμφιλιωμένων Blur-Oasis. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης Χαρούλης με το λαούτο του χαρίζει μια εξίσου εκστατική συναυλιακή εμπειρία με τον Harry Styles, τον Bad Bunny και άλλους stars της σύγχρονης ποπ. Σίγουρα πάντως τους αξίζει σεβασμός για το γεγονός ότι δημιούργησαν μια μουσική τελετουργία που υπερβαίνει ραδιόφωνα και άλλα συμβατικά μέσα προώθησης της μουσικής και κατάφερε εν τέλει να φέρει 12.000 κόσμο στους πρόποδες ενός βουνού, αρχές Ιουνίου. Αλλά ρε παιδιά, το power bank ξεχάσατε;

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.