Μενού
Θοδωρής Αθερίδης
Θοδωρής Αθερίδης | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο «Στούντιο 4» και μεταξύ όσων συζήτησε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο ήταν η πολιτική ορθότητα, κάνοτας αναφορά στην απόφαση που πήρε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις» σε live εμφάνισή της. 

«Κοιτούσα όλο αυτό που έβγαλε το "χοντρή" από το τραγούδι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Είναι για γέλια αυτό το πράγμα. Μπορεί να μην λέει το τραγούδι. Το τραγούδι γράφτηκε και έλεγε χοντρή. Το ότι πέρασαν τα χρόνια, αν θες, μην το πεις καθόλου το τραγούδι. Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε. Είναι αμαρτία. Θα ήταν προς τιμήν ας πούμε στη μνήμη του Ζαμπέτα να του αλλάξεις τα φώτα; Μην το πεις καθόλου», ανέφερε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.

«Το τραγούδι χάνει τη στιγμή της γέννησής του και τον τρόπο που μιλούσαν οι άνθρωποι. Ας πούμε αν φτιάξεις ένα σενάριο, αν ξαφνικά εμείς όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα, δεν είναι αυτό καλό πράγμα. Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδίωμα δικό του, ένα μορφωτικό επίπεδο. Ένας διανοούμενος θα μιλά αλλιώς, μία κυρία από το χωριό θα μιλάει αλλιώς. Η γλώσσα είναι σαν έμβιο ον. Όταν ένα τραγούδι γράφεται και λέει και μία χοντρή, νευρικιά Κυριακή, αυτό έχει έναν κόσμο ολόκληρο. Είναι σαν να ακρωτηριάζεις ένα μέλος ενός ζωντανού πράγματος. Ανοίγεις την πόρτα για να μπουν απαγορεύσεις», τόνισε ο Θοδωρής Αθερίδης.

 

«Το τραγούδι αν δεν σου αρέσει, άσε το να αποτύχει. Άσε το εκτεθειμένο στο να το απορροφήσει ο κόσμος όπως και αν κάτι του λέει. Παίρνει ο άλλος τη σκηνή αυτούσια και την κάνει δημιουργία. Πώς την ακρωτηριάζεις έτσι;» αναρωτήθηκε ο ηθοποιός, εξηγώντας ότι «η γλώσσα είναι πολύ ζωντανό πράγμα και οι βρισιές κάτι εκφράζουν». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA