Ένα περίτεχνα διακοσμημένο μπλε δωμάτιο που θεωρείται ως αρχαίο ρωμαϊκό ιερό, ανακάλυψαν στην Πομπηία οι αρχαιολόγοι.
Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, επισκέφθηκε την τοποθεσία, περιγράφοντας την αρχαία πόλη ως «ένα σεντούκι θησαυρού που είναι ακόμη εν μέρει ανεξερεύνητο».
Το μπλε χρώμα θεωρείται σπάνιο και το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας αναφέρει ότι συνδέεται με περιβάλλοντα μεγάλης διακοσμητικής σημασίας.
Μια σε βάθος ανάλυση του δωματίου, σύμφωνα με το υπουργείο, διαπίστωσε ότι ο χώρος θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ιερό ή ως χώρος αφιερωμένος σε τελετουργικές δραστηριότητες και τη συντήρηση ιερών αντικειμένων.
Στους τοίχους του δωματίου υπάρχουν γυναικείες μορφές που λέγεται ότι απεικονίζουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου, καθώς και αλληγορίες της γεωργίας και της βοσκής.
Η νέα ανακάλυψη ήρθε εν μέσω ανασκαφών στην περιοχή Regio IX της κεντρικής Πομπηίας, μια κατοικημένη περιοχή που είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο ενεργούς ανασκαφικούς χώρους για νέα ευρήματα.
- Μυτιλήνη: Πυροσβεστικό αεροσκάφος «καρφώθηκε» με τη μύτη στο αεροδρόμιο
- Γιατί δεν αναρτήθηκαν αφίσες του Pride στο Μετρό; Η απάντηση - εξήγηση της ΣΤΑΣΥ
- Οι προβλέψεις Καμμένου για τις εκλογές: «Πολύ πάνω από 10% η Καρυστιανού, πιθανώς εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ»
- «Eάν δεν είσαι εντάξει με το θέαμα, το πρόβλημα είναι δικό σου» - Η Τούνη απαντά για το μέγεθος του μαγιό της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.