Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Netflix αποφάσισε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο θα εστιάζει στην έχθρα που όλοι γνωρίσαμε πριν ένα χρόνο μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ. Το ντοκιμαντέρ έχει σκοπό να δείξει τη μεγάλη δίκη μεταξύ των διάσημων ηθοποιών που πραγματικά προκάλεσε τις αντιδράσεις όλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε για το «Depp v. Heard» στο επίσημο κανάλι του Netflix στο YouTube φαίνεται πως θα δούμε ολόκληρη τη δική, με τις κάμερες να εστιάζουν συνέχεια στο Ντεπ και την Άμπερ δείχνοντας τις αντιδράσεις τους κατά την διάρκεια του δικαστηρίου. Το ντοκιμαντέρ έχει σκοπό να δείξει τις δύο αντίθετες πλευρές των ηθοποιών καρέ καρέ και μάλιστα η μία δίπλα στην άλλη, ώστε να δούμε τι πραγματικά συνέβη και πώς τελικά ο Ντεπ κέρδισε το δικαστήριο με την Άμπερ να χάνει τα πάντα. 

Έρχεται στις 16 Αυγούστου σε σκηνοθεσία της Emma Cooper η οποία έχει σκηνοθετήσει και άλλα ντοκιμαντέρ, όπως το The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes και το The Disappearance of Madeleine McCann.

Το netflix περιγράφει το ντοκιμαντέρ ως «Το «Depp v. Heard» εξετάζει τη διαβόητη υπόθεση δυσφήμισης που τράβηξε την προσοχή του κόσμου ως η πρώτη δίκη του TIk Tok και αμφισβητεί τη φύση της αλήθειας αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει στη σύγχρονη κοινωνία». 

H ιστορία πίσω από τη δίκη 

Η Άμπερ Χερντ και ο Τζόνι Ντεπ ήταν ζευγάρι από το 2012 και ξεκίνησαν να βγαίνουν μετά την 7χρονη σχέση του ηθοποιού με τη Γαλλίδα ηθοποιό, Βανέσα Παραντί, με την οποία μάλιστα έχει και δύο παιδιά. Τον Μάρτιο του 2014 αρραβωνιάστηκαν και τον Φεβρουάριο του 2015 παντρεύτηκαν.  Όμως τα πράγματα μεταξύ τους ξεκίνησαν να περιπλέκονται όταν τον Μάη του 2016 η Άμπερ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, κάνοντας και καταγγελία κατά του Ντεπ κατηγορώντας τον για ενδοοικογενειακή βία

Συγκεκριμένα, είπε, ότι κατά την διάρκεια καυγά ο Ντεπ της πέταξε ένα κινητό τηλέφωνο στο πρόσωπο και ότι μετά την χτύπησε αρπάζοντας την από τα μαλλιά με βία.

Επίσης, η ηθοποιός ανέφερε πως γενικά ο Ντεπ ήταν επιθετικός, υποστηρίζοντας πως της είχε ασκήσει λεκτική και σωματική βία με απειλές όποτε εκείνη δεν συμφωνούσε μαζί του «ζω με τον φόβο ότι ο Τζόνι θα επιστρέψει απροειδοποίητα για να με τρομοκρατήσει, σωματικά και συναισθηματικά». 

Ο Ντεπ υποστήριξε πως οι παραπάνω κατηγορίες είναι ψευδείς και μαζί με του δικηγόρους του ισχυρίστηκε πως η Άμπερ προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα από τον χωρισμό τους.

Τον Αύγουστο του 2016 υποτίθεται πως έλυσαν τα θέματα τους και πήραν διαζύγιο επίσημα λίγο αργότερα, το 2017. Το 2019 όμως μετά από μερικές δηλώσεις της Άμπερ, ο Ντεπ την μηνύει για συκοφαντική δυσφήμιση, με την μήνυση να φτάνει στα 50 εκατομμύρια κατά της ηθοποιού για τις δηλώσεις της σε άρθρο της WashingtonPost. Στην μήνυση ο Ντεπ υποστήριξε πως οι δηλώσεις της Άμπερ για ενδοοικογενειακή βία στον γάμο τους ήταν ψευδείς.  

Φτάνοντας στα δικαστήρια στις 7 Ιουλίου του 2020 οι δικηγόροι του Ντεπ είπαν πως ο ηθοποιός δεν θέλει χρήματα αλλά μονάχα «δικαίωση». Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς η Χερντ κατέθεσε μήνυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Ντεπ ως απάντηση στη μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση, κατηγορώντας τον ότι ενορχηστρώνει μια «εκστρατεία» συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της. 

Τρέχοντας στα δικαστήρια μέχρι και το 2022 με κανέναν από τους δύο να βρίσκει το δίκιο του, όλα λύθηκαν στις 19 Δεκεμβρίου του 2022. O Ντεπ κέρδισε την δίκη με την Άμπερ να κατηγορείται όντως για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του ηθοποιού. «Μου έδωσαν πίσω την ζωή μου» δήλωσε ο Ντεπ μετά την μεγάλη νίκη στο δικαστήριο. 

Αντίθετα, η Άμπερ εξέφρασε την απογοήτευση της για την κατάληξη της δίκης και ευχαρίστησε όσους ήταν δίπλα της.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA