Μενού
Animal ταινία
Animal της Σοφίας Εξάρχου
  • Α-
  • Α+

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου ΚΙΝΟ ATHENS, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργανώνει και φέτος προβολες με ελεύθερη είσοδο στην Τεχνόπολη (Αίθουσα Μιλτιάδης Έβερτ) δίνει και την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει τις πέντε ταινίες που διεκδικούν το Βραβείο Κοινού LUX 2025

Σήμερα, Παρασκευή 07 Μαρτίου, θα προβληθεί η ταινία Dahomey (Mati Diop), μία ταινία που προσφέρει μια μοναδική προοπτική για την αφρικανική κληρονομιά και τη σύνδεσή της με την Ευρώπη, αναδεικνύοντας τη σημασία της πολιτιστικής διατήρησης και των ιστορικών καταβολών. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Καϊμάκη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2025, το γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα διοργανώνει το Σάββατο 08 Μαρτίου ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και φιλοξενεί την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέα και αρθρογράφο, Μαριαλένα Σπυροπούλου, και τη δημοσιογράφο, Mάρη Τιγκαράκη, αμέσως μετά την προβολή της ταινίας Julie keeps quiet.

Την Κυριακή 09 Μαρτίου αμέσως μετά την προβολή της ταινίας Animal η σκηνοθέτιδα, Σοφία Εξάρχου, θα συνομιλήσει με το κοινό για την ταινία που επικεντρώνεται στην καθημερινότητα μιας ομάδας περφόρμερς σε ένα ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, τις δυσκολίες και τις σχέσεις που δημιουργούνται.

Το πρόγραμμα των προβολών των ταινιών μέχρι την Κυριακή:

Dahomey (Mati Diop), Παρασκευή 07 Μαρτίου στις 18:00

Julie keeps quiet (Leonardo van Dijl), Σάββατο 08 Μαρτίου στις 18:00

Animal (Σοφία Εξάρχου), Κυριακή 09 Μαρτίου στις 18:00

Μετά την προβολή των ταινιών μπορεί κάποιος να ψηφίσει ποια ταινία θα κερδίσει το φετινό Βραβείο Κοινού LUX: βαθμολογήστε https://luxaward-rating.europarl.europa.eu/el/ τις πέντε υποψήφιες ταινίες, βάζοντας από ένα (κακή) έως πέντε αστέρια (εξαιρετική).

Η βαθμολογία μπορεί να κατατεθεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2025. Ενώ κάποιος/α μπορεί να κερδίσει ένα ταξίδι και να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή απονομής του Βραβείου Κοινού LUX στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 29 Απριλίου 2025, όπου θα γνωρίσει τους συντελεστές των υποψήφιων ταινιών, και πολλά ακόμα συναρπαστικά δώρα.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει θέσει το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του, με τη στήριξη της προέδρου Roberta Metsola.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA