Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Eurovision είναι κάτι σαν τα Grammy της Ευρώπης κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες θα ντυθούν με ρούχα που δεν έχουν αγοραστεί, αλλά αποτελούν χορηγίες σχεδιαστών ώστε να γίνει προώθηση του brand τους μέσα από τις αναφορές που θα γίνουν, τόσο στις τηλεοπτικές μεταδόσεις όσο και από τους καλλιτέχνες στα διάφορα event. Ο σχεδιαστής Βρεττός Βρεττάκος, ένας από τους γνωστότερους Έλληνες σχεδιαστές στο εξωτερικό, έφτιαξε το φόρεμα που θα βάλει η Στεφανία Λυμπερακάκη και περιέγραψε τις λεπτομέρειες του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ρούχο ενός καλλιτέχνη στη σκηνή της Eurovision δεν είναι κάτι έξω από τη συνολική εικόνα της εμφάνισης και πρέπει να εναρμονίζεται με τα όσα έχουν προετοιμαστεί σκηνοθετικά, δηλαδή με το συνολικό καλλιτεχνικό όραμα που έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2021: Τα εντυπωσιακά τρικ που έχει ετοιμάσει ο Φωκάς Ευαγγελινός

Από αυτά που έχουμε δει στις πρόβες, υπάρχει εκτεταμένη χρήση  ειδικών οπτικών εφέ, απαιτούνται ειδικοί φωτισμοί, και η εμφάνιση έχει διανθιστεί με σκηνοθετικά ευρήματα προηγμένης τεχνολογίας που απαιτούν green box. Όλο αυτό θα πρέπει να το καθοδηγήσει ο Φωκάς Ευαγγελινός σε συνεννόηση με τον σκηνοθέτη της Eurovision. Η χορογραφία, οι γρήγορες εναλλαγές ρούχων των χορευτών επί σκηνής, αποτελούν μερικά από τα μυστικά της ελληνικής εμφάνισης στη σκηνή της Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Πάνω σε αυτή τη λογική, ο Βρεττός Βρεττάκος σχεδίασε ένα πολύ ακριβό ρούχο με επιδράσεις από ρεύματα της pop culture.

«Είναι εμπνευσμένο από την κορεατική ποπ σκηνή, (K-pop). Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι έντονες στυλιστικές επιλογές, με έντονες λάμψεις. Είναι μια κρυστάλλινη μωβ tanzanite ολόσωμη φόρμα, κεντημένη με 250.000 κρύσταλλα Swarovski. Έχει ασορτί, πανύψηλες μπότες που φτάνουν μέχρι τους μηρούς διακοσμημένες με μοτίβο κρυστάλλων και μοιάζουν με το δέρμα του φιδιού. Έγινε ειδική επεξεργασία από μωβ μακέτα 3D σε δέρμα φιδιού και στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία της κρυσταλοποίησης. Η εμφάνιση της Στεφανίας ολοκληρώνεται με ίδια κεντημένα, κρυστάλλινα μωβ γάντια».

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, πρόκειται για ένα ρούχο αναδεικνύει τη θηλυκότητα της με τα περισσότερα κοψίματα, χωρίς να υπερβαίνει την ηλικία της και παραπέμπει λίγο στη δεκαετία του 1980.

Ποια θέση προβλέπει ότι θα πάρει η Στεφανία

Διαβάζοντας κανείς για μια τόσο ακριβή και λεπτομερή δουλειά, εύλογα θα σκεφτεί πως η ελληνική αποστολή διακρίνεται από αναίτιες σπατάλες. Γι΄αυτό ο Βρεττός Βρεττάκος σπεύδει να διευκρινίσει στο ΑΠΕ πως δεν θα πάρει αμοιβή, όπως δεν πήρε το 2018 με τη Φουρέιρα και το 2019 με την Τάμτα που εκπροσώπησαν την Κύπρο.

«Δεν έχω χρηματικές απολαβές, το διευκρινίζω αυτό γιατί είναι δύσκολοι καιροί. Στηρίζω την ελληνική αποστολή, όπως το έκανα και το 2018 με την αποστολή της Κύπρου και την Ελένη Φουρέιρα, όπως και το 2019. Είναι ένα πολύ ακριβό ρούχο, έχει πολλή δουλειά και το έκανα για να συμβάλλω κι εγώ στο καλύτερο αποτέλεσμα της αποστολής».

Ο σχεδιαστής εξέφρασε και την αίσθηση που του έχει δώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη ως προς τον χαρακτήρα της.

«Τη διακρίνει η ευγένεια αλλά και η πειθαρχία. Είναι πολύ χαρισματική. Έχει γεννηθεί στην Ολλανδία με πολύ αυστηρό μοντέλο επαγγελματισμού. Ακούει με στρατιωτική ευλάβεια και είναι σαν σφουγγάρι προσπαθώντας να αποκτήσει εμπειρία και γνώσεις. Όταν ανεβαίνει στη σκηνή η ηλικία της χάνεται και μεταμορφώνεται σε μία ώριμη γυναίκα με έντονο επαγγελματισμό. Την παρακολούθησα στις πρόβες που έκανε εδώ και εντυπωσιάστηκα».

Όσο για την πρόβλεψη του για τη θέση που θα λάβει η Ελλάδα, ο σχεδιαστής εκφράστηκε με συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Πιστεύω ότι θα τα πάει καλά. Ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Πιστεύω ότι θα κάνει μία πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Είναι ένα ευλογημένο παιδί που στα 18 της χρόνια εκπροσωπεί τη χώρα της. Στέλνω όλη μου την θετική ενέργεια για Καλή Επιτυχία και της εύχομαι να ζήσει το όνειρό της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA