Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κυρ Ανδρέα θα ξανάρθω να σε δω», ήταν η υπόσχεση που έδωσε ο Τζάστιν Μπίμπερ, στον νέο φίλο που έκανε στις διακοπές του στην Μήλο, τον 79χρονο ψαρά, Ανδρέα Καμακάρη. Μέσα από τις αναρτήσεις του 27χρονου τραγουδιστή, Τζάστιν Μπίμπερ, στα social media η εικόνα από τα Μανδράκια, το γραφικό ψαροχώρι στο βόρειο τμήμα του νησιού, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνοντας 7ψήφιο αριθμό likes. 

Διαβάστε ακόμη: Τζάστιν Μπίμπερ: Ξετρελάθηκε με τη σαρδέλα στη Μήλο

Το μικρό λιμανάκι αλλά κυρίως τα σύρματα, τα παραδοσιακά καταφύγια των σκαφών κατά τους χειμερινούς μήνες, που είναι σκαμμένα μέσα στους βράχους και αποτελούν το σήμα κατατεθέν της περιοχής, εντυπωσίασαν τον Καναδό καλλιτέχνη, που βρέθηκε μπροστά σε ένα τοπίο ανεπιτήδευτης ομορφιάς. 

https://www.instagram.com/p/CQtXSCJH0AC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι εκτιμήσεις για το διαφημιστικό αντίκτυπο, που έχει η επίσκεψη του Τζάστιν Μπίμπερ με τους 180 εκατ. ακολούθους στο instagram στα Μανδράκια της Μήλου για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Εξίσου όμως εντυπωσιακές είναι και οι εκδηλώσεις θαυμασμού, που προκάλεσε η άφιξή του στο νησί

Οπως λέει, μιλώντας στο reader.gr, ο κ. Ανδρέας, ο οποίος πέρασε την ζωή του στη θάλασσα, ο ίδιος δεν γνώριζε τον τραγουδιστή και αντιλήφθηκε τη δημοφιλία του 24 ώρες αργότερα όταν στο σύρμα, που κάθισε και έφαγε θαλασσινά μόνος του, κατακλείστηκε από νεαρά κορίτσια. «Δεν τον ήξερα αλλά κατάλαβα ότι είναι ένα είδωλο για τη νεολαία την επόμενη μέρα, όταν ήρθαν 50 κορίτσια και κάθισαν στην καρέκλα που κάθισε και έφαγε. Φαντάσου ότι το τραπέζι δεν το έχουν πάρει από το σημείο αυτό ακόμα»! 

Τζάστιν Μπίμπερ «Ηταν σαν παιδί. Ενιωσα ότι ήθελε μία παρέα» 

Παρά την πολυάριθμη συνοδεία του, ο Τζάστιν Μπίμπερ «ήταν πολύ απλός, κυριολεκτικά σαν παιδί. Ενιωσα ότι ήθελε μία παρέα για να συζητά με τις ώρες. Εντυπωσιάστηκε με την ηλικία μου, καθώς είμαι 79 ετών και, όπως μου είπε, “ούτε 50 δεν φαίνεσαι!” Του εξήγησα πως είναι φυσικό χάρισμα, όπως το λέμε εμείς εδώ, το σκαρί μας είναι τέτοιο. Είμαστε δουλεμένοι άνθρωποι αλλά αν και 80άρηδες κάνουμε όνειρα για το μέλλον. Του φάνηκε παράξενο, να σου πω, ενθουσιάστηκε και με αγκάλιασε». 

https://www.instagram.com/p/CQtXcWmHrsv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οταν ο νεαρός τραγουδιστής πάτησε το πόδι του στη Μήλο κατάλαβε αμέσως την φιλοξενία των κατοίκων. Μάλιστα, τη μέρα που επισκέφτηκε τα Μανδράκια ο καιρός ήταν καλός. «Είχε μπουνάτσα και αποκάλεσε το σημείο αυτό παραδεισένιο. Δεν χόρταινε να το βλέπει. Αισθανόταν την μαγεία του τοπίου. Τη δροσιά της σπηλιάς, που κάθεσαι και τρως και έχεις πιάτο το πέλαγος μπροστά σου μέχρι τη Σέριφο και όσο πιάνει το μάτι σου».

Στο άκουσμα της πρότασης να επισκεφτεί ξανά το νησί και τα Μανδράκια φάνηκε σαν να την περίμενε. «Μπορείς να ξανάρθεις εδώ, εμείς οι νησιώτες έχουμε την φιλοξενία από τη ρίζα μας και μπορείς να έρθεις χωρίς την φρουρά την επόμενη φορά. Απλά με τους φίλους σου και την παρέα σου. Χαμογέλασε και μου είπε: «Εντάξει κυρ Αντρέα θα ξανάρθω πιο απλά την επόμενη φορά. Βλέπω κάτι, που πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί». 

Οι Μπίζηδες της Μήλου και τα γραφικά σύρματα 

Οι Καμακάρηδες, γνωστοί σε όλους στη Μήλο ως Μπίζηδες, αποτελούν μια εμβληματική οικογένεια του νησιού, που η διαδρομή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και τα Μανδράκια. Εκεί όπου άφησε το προσωπικό στίγμα του ο παππούς του κ. Ανδρέα Καμακάρη, καπετάν-Στέλιος. Δεινός ψαράς και σπουδαίος οργανοπαίχτης όταν δεν ψάρευε ή δεν μαστόρευε στο σύρμα του, έδινε τον τόνο στα πανηγύρια και στα μεγάλα γλέντια του νησιού. 

https://www.instagram.com/p/CQtX2Rjn2fC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μέχρι το καταχείμωνο του 1945 όταν ένα παγωμένο βράδυ ανήμερα του Αγίου Στυλιανού επιστρέφοντας από γλέντι με τη βάρκα του τον κατάπιε η μανιασμένη θάλασσα μαζί με τους δύο γιους του. Η τραγωδία αυτή συζητιέται ακόμα από τους ηλικιωμένους του νησιού παρότι έχουν περάσει από τότε τόσες δεκαετίες. Την οικογενειακή παράδοση των επαγγελματιών ψαράδων συνέχισε μετά τον πόλεμο ο πατέρας του κ. Ανδρέα. 

Η οικογένεια με τα 4 παιδιά συγκεντρωνόταν τους καλοκαιρινούς μήνες στο σύρμα, που μετρά 200 χρόνια ιστορία. Οταν τα 3 αγόρια τελείωσαν το σχολείο πέρασαν υποχρεωτικά για 2 χρόνια από την οικογενειακή ψαρόβαρκα. Κάτι σαν βάπτισμα του πυρός για να συνεχίσουν να κερδίζουν το ψωμί τους από τη θάλασσα, με την οποία η οικογένεια είναι ένα.  

 

https://www.instagram.com/p/CQtXH4iHG4M/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA