Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης έχει επιλέξει να ζει στη φύση με την οικογένειά του. Και τώρα ο ηθοποιός ξεσπά για τις φωτιές που έπληξαν την Αττική και μαίνονται στη βόρεια Εύβοια. Με μια ανάρτηση ποταμό στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram ο Θανάσης Ευθυμιάδης αναφέρεται στις «εικόνες που μας πληγώνουν βαθιά», όπως λέει χαρακτηριστικά και ζητεί από τους πολιτικούς να σκεφτούν να εφαρμόσουν τον εξής νόμο: «Οποιος χτίσει σε δασική περιοχή που κάηκε από τη φωτιά θα πηγαίνει στη φυλακή για οικοκτονία και το σπίτι θα γκρεμίζεται αμέσως».

Διαβάστε ακόμηΘανάσης Ευθυμιάδης: Ξαπλώνει σε χωράφι και ευχαριστεί τον «δυνατό θεραπευτή»

«Παντού εικόνες που μας πληγώνουν βαθιά… τα δέντρα και τα ζώα καίγονται, οι ηρωικοί πυροσβέστες να κλαίνε για τις ελλείψεις σε οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, αυτοθυσία από τους εθελοντές… όλοι να βοηθάμε τους ανθρώπους και τα ζώα που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο Διοικητής της αεροπορίας στρατού παραιτείται για κακή διαχείριση των ελικοπτέρων στην κατάσβεση των πυρκαγιών, η ατμόσφαιρα αποπνικτική με Δηλητήριο στον αέρα που Αναπνέουμε… και Κάθε χρόνο τα ίδια και Κάθε χρόνο τα ίδια και Κάθε χρόνο τα ίδια… Για να μπει όμως ένα τέλος (και να μην μας θυμούνται οι επερχόμενες γενεές σαν τους δολοφόνους του παραδείσου), μήπως θα έπρεπε να πάρουν μία γενναία απόφαση τα αρμόδια υπουργεία; Δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική και ούτε το σκέφτομαι. Πόσο δύσκολο είναι όμως να σκεφτούν και να εφαρμόσουν οι πολιτικοί μας τον εξής νόμο: όποιος χτίσει σε δασική περιοχή που κάηκε από τη φωτιά θα πηγαίνει στη φυλακή για οικοκτονία και το σπίτι θα γκρεμίζεται αμέσως, καμία εξαίρεση και κανένα παραθυράκι με χρηματικά πρόστιμα.

https://www.instagram.com/p/CSW1aiZjHoe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υ. Γ. Κατά τους δασολόγους που εμπιστεύομαι, για την αναδάσωση, δεν χρειάζεται δενδροφύτευση καινούργιων δενδρυλλίων θερμοκηπίου αλλά να αφήσουμε τη μητέρα γη να ξαναζωντανέψει μόνη της _ξέρει πώς να το κάνει. Μόνη εξαίρεση τα αντιπλημμυρικά έργα, άμεσα, για την συγκράτηση του χώματος. Eνθαρρύνω όλους να κλάψουν ελεύθερα χωρίς να καταπιέζουν τον πόνο μέσα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA