Μενού
  • Α-
  • Α+

Για όλους και για όλα μίλησε η Μαίρη Χρονοπούλου στην Ελενα Κατρίτση. Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στον πρώτο της έρωτα που ήταν ο Μίμης Πλέσσας, στον γάμο με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δήμο Μπότσαρη, στην αυστηρή μητέρα της που την χαστούκισε για το εξώφυλλο στο Playboy, στην εγκατάλειψη από τον πατέρα της, στην... πλήξη που της προκαλούσε το θεατρικό σανίδι και αποκάλυψε πως οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ το βράδυ της δολοφονίας του Κώστα Ταχτσή. 

Διαβάστε ακόμη: Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Ήξερα πως ο ρόλος της Βασιλικής στον Σασμό είναι διαφορετικός

Η Μαίρη Χρονοπούλου είπε πως το χαμόγελο «είναι η ουσία της ζωής» και οι άνθρωποι το έχουν ανάγκη. Μάλιστα, ανέφερε πως στη ζωή της αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες «τερατωδώς δύσκολες στιγμές, αλλά έλεγα πάντοτε ότι ο Θεός μου έδωσε πολλά, πάρα πολλά στη ζωή μου. Έτσι έπρεπε να πληρώσω… και το πλήρωσα μια εικοσαετία πολύ σκληρά και πολύ βάρβαρα».

Ανεκπλήρωτος έρωτας με τον Μίμη Πλέσσα

Η Μαίρη Χρονοπούλου μίλησε και για τον πρώτο της έρωτα όταν ήταν 15 ετών με τον Μίμη Πλέσσα. «Ήμουν 15,5 με 16 χρονών όταν ερωτεύτηκα για πρώτη φορά», ανέφερε και αποκάλυψε πως για να βλέπει τον Πλέσσα έπαιζε μπάσκετ με την αδερφή του. Μάλιστα, όταν έμαθε ότι παντρεύεται φόρεσε μαύρο ταγέρ και μαύρες γόβες και πήγε στην εκκλησία για να του ευχηθεί. «Πέρασα μεγάλα μεσοδιαστήματα μοναξιάς. Εγώ την άντεχα την μοναξιά σε σχέση με άλλες γυναίκες», είπε η Μαίρη Χρονοπούλου. 

Ο γάμος με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και το περιστατικό με τον Βέγγο  

Η ηθοποιός έκανε έναν και μοναδικό γάμο το 1975 με τον πρώην δήμαρχο Σπάτων και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δήμο Μπότσαρη ο οποίος διήρκησε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. «Τρεις τέσσερις μέρες πριν από τον γάμο, ήξερα ότι ο γάμος δεν θα διατηρηθεί. Δυο μέρες μετά τον γάμο ετοίμασα τις βαλίτσες μου, τα μάζεψα και πήγα Θεσσαλονίκη», είπε και πρόσθεσε: «Πήγα στην εκκλησία με μια Ρολς Ρόις 5 ετών, η οποία διαλύθηκε. Οδηγούσε ο Κώστας Καρράς. Είχαν πέσει πάνω γύρω στους 8.000 ανθρώπους. Δεν μπορούσαν οι αστυνομικοί να κρατήσουν τον κόσμο». «Ο Θανάσης Βέγγος ούρλιαζε στον γάμο μου: “Μαίρη! Κάποτε είχες πει ότι θα παντρευόσουν έναν άντρα σαν εμένα, αυτός που παίρνεις δεν μου μοιάζει”. Τον αγαπούσα πολύ τον Θανάση Βέγγο. Εγώ ήμουν σαν χαμένη», εξομολογήθηκε. 

Για τα παιδιά που πάντα αγαπούσε αλλά δεν κατάφερε να κάνει η Μαίρη Χρονοπούλου είπε: «Στα 17,5 χρόνια είχα πτυχίο βρεφονηπιοκόμου, ήμουν πλήρως εξοπλισμένη για μητέρα, λάτρευα τα παιδιά, αλλά η  κακή μου τύχη δεν μου έφερε. Απαράδεκτο, ανήθικο και ετεροβαρές. Δεν πιστεύω στις μονογονεϊκές οικογένειες». Για τους άνδρες που πέρασαν αλλά δεν έμειναν: «Σε όλη μου την ζωή γύρευα έναν καπετάνιο να του παραδώσει το τιμόνι της ζωής μου. Έκανα πολλές “οντισιόν” για αυτό, όχι τόσες όσες μου καταλογίζουν, αλλά κατέληξα να είμαι εγώ ο τιμονιέρης της ζωής μου και αυτό είναι πολύ κουραστικό». «Ακόμα και τώρα υπάρχουν μερικοί ανόητοι που πιστεύουν ότι είμαι γυναίκα. Εγώ δεν το πιστεύω» είπε.

Το εξώφυλλο στο Playboy και η σχέση με τη μητέρα της 

Η Μαίρη Χρονοπούλου μίλησε για την παιδική της ηλικίας, αναφέροντας πως η μητέρα της ήταν αυστηρή. «Η παιδική μου ηλικία ήταν αυστηρή. Έκανα Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, πιάνο. Δεν είχε καθόλου παιχνίδι. Σπανιότατα έβλεπα τον πατέρα μου και η μαμά που δεν ερχόταν στις πρεμιέρες, εγώ δεν ήθελα να έρχεται. Την παράσταση την έβλεπε πολύ αργότερα».  Όσο για την φωτογράφιση που είχε κάνει για το Playboy, είπε πως η μητέρα της ενοχλήθηκε. «65 χρονών μου έδωσε χαστούκι και με έριξε από τη σκάλα. Δεν ήταν εύκολο να πάρω τη ζωή στα χέρια μου. Ο απογαλακτισμός εκείνη την περίοδο ήταν δύσκολος», αποκάλυψε.

Μιλώντας για τη μητέρα της, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 107 χρόνων είπε ότι «Ήταν μια σκληρή γυναίκα» αλλά και ότι τη θεωρεί υπεύθυνη για το γεγονός ότι ο πατέρας της την εγκατέλειψε όταν εκείνη ήταν 8 χρόνων. «Ο χαμός του με ευνούχισε κυριολεκτικά, με τσάκισε, με διέλυσε. Έπαιζα με τον Παράβα τότε στο μιούζικαλ, “Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας”. Δεν πήγα με μαύρα. Πήγα με κόκκινο πουκάμισο και τζιν. Δεν έκλαιγα, αλλά όταν βγήκα ενώ χόρευα και τραγουδούσα, έφευγαν τα δάκρυα σαν βροχή και μούσκευαν τη σκηνή. Το ωροσκόπιο του πατέρα μου ήταν το ίδιο με αυτό του Χίτλερ», είπε η Μαίρη Χρονοπούλου. 

Για τα γράμματα των θαυμαστών της είπε: «Έχω πολλά γράμματα τα οποία πρέπει να καταστρέψω πριν πεθάνω γιατί αλλιώς θα καούν άνθρωποι». Επίσης με τρυφερά λόγια μίλησε για τον Γιάννη Δαλιανίδη: «Ο Δαλιανίδης δεν μου έδινε ούτε ένα ρολάκι, μέχρι που τον κατάφερα και μου έδωσε ένα τραγούδι το “έκλαψα χθες”. ο Γιάννης Δαλιανίδης ήταν πυλώνας στη ζωή μου. Με κανάκευε, με τρυφέρευε».

«Η Σοφία Βέμπο ήταν η μεγαλύτερη αγάπη»

Οι πρώτοι ρόλοι της Μαίρης Χρονοπούλου ήταν δραματικοί, όπως είπε η ίδια στην Έλενα Κατρίτση. «Στην αρχή καθιερώθηκα σε δραματικούς ρόλους. Δεν ήθελα να κάνω πάντα το ίδιο, ψοφούσα για αλλαγή και το πέτυχα». Όσο για την πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά, ήταν στην ταινία «Χαρούμενο Ξεκίνημα». «Ο Μιχάλης Κακογιάννης μάζεψε στο Κολωνάκι όλους τους φίλους του και μας πήγε κομπαρσαρία σε ένα κότερο. Νίκος Κούρκουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, εγώ. Όλη αυτή η ταινία ήταν μαγική, λες και γέννησε πρωταγωνιστές», είπε η Μαίρη Χρονοπούλου. 

Όσο για την πρώτη θεατρική παράσταση που συμμετείχε: «Ήμουν στο θέατρο Ακροπόλ. Σε δύο 24ωρα έμαθα τον ρόλο. Ο Μάνος Κατράκης μου μαύρισε τη ζωή μέχρι να μάθω τη δουλειά. Τον είχα μισήσει από τη διδασκαλία του». Η Μαίρη Χρονοπούλου αποκάλυψε πως η αγαπημένη της συνάδελφος ήταν η Σοφία Βέμπο: «στο θέατρο έχω αγαπήσει λίγες γυναίκες τόσο πολύ, αλλά η Σοφία Βέμπο ήταν η μεγαλύτερη αγάπη».

Ποτέ δεν αγάπησε το θέατρο 

«Βαριόμουν το θέατρο. Μετά από 20 μέρες από την πρεμιέρα ήθελα να αυτοκτονήσω από πλήξη. Ο κινηματογράφος είχε εναλλαγές. Στον κινηματογράφο δεν έπληττες. Δεν μου έλειπε το χειροκρότημα του κοινού. Με τον κινηματογράφο έβλεπα πόσοι με θέλουν από τα εισιτήρια που κόβαμε. Είχα τα ψηφαλάκια, τα εισιτήρια από τις ταινίες. Κάθε εισιτήριο ήταν μία ψήφος. Την επιβράβευση την έπαιρνα από τους ανθρώπους γύρω μου», ανέφερε η Μαίρη Χρονοπούλου και αποκάλυψε πως «είμαι φοβερά ευάλωτη στα καλά λόγια και την τρυφερότητα. Προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν αλλά δεν τα κατάφεραν. Υπήρξε άντρας που κατάφερε να κατακτήσει το μυαλό και την καρδιά μου σε μια ατυχή σχέση».

Δολοφονία Κώστα Ταχτσή 

Το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Κώστας Ταχτσής θυμάται ότι τον περίμενε στο σπίτι. Λίγο μετά την είδηση της δολοφονίας του, την οδήγησαν στη ΓΑΔΑ: «Για να συνεργαστώ σε ένα έργο ζήτησα να είναι μεταφραστής ο Κώστας Ταχτσής και τον περίμενα να έρθει να μιλήσουμε για τη δουλειά. Με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου και μου είπε ότι τον δολοφόνησαν. Πήρα το αυτοκίνητό μου και πήγα να δω τι έγινε. Εκεί με έπιασε η αστυνομία και με πήγε στη ΓΑΔΑ γιατί είχε βρει στο σπίτι του έναν κατάλογο με το αρχικό γράμμα από το όνομά μου και αυτό το θεώρησαν ύποπτο».

Έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι μεγαλώνει; «Κανείς δεν συμβιβάζεται ότι μεγαλώνει. Δεν μου αρέσει που μεγαλώνω. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν υπήρχε πόνος που δεν έχω περάσει», απάντησε η ηθοποιός. Η Μαίρη Χρονοπούλου μίλησε για την περίοδο που απομονώθηκε και πώς επανήλθε στα δημόσια πράγματα χάρη στον δημοσιογράφο Αντώνη Μποσκοΐτη και τον γιατρό της: «Ήμουν μια παχουλή παράλυτη κυρία. Με πήρε στα χέρια του, στους δύο μήνες έκανα τα πρώτα μου βήματα. Τώρα περπατάω. Δεν είμαι δρομέας αλλά περπατάω. Είμαι ενεργή». 

Το βιβλίο για τη ζωή της 

Η Μαίρη Χρονοπούλου αποκάλυψε πως έχει χαρίσει πολλά βιβλία καθώς τώρα πια δεν βλέπει για να τα διαβάσει. Μάλιστα, ανέφερε πως ο Δελαπόρτας ετοιμάζει ένα βιβλίο για εκείνη: «Τα αποκόμματα από τις εφημερίδες τα έχω δώσει στον Δελαπόρτα και περιμένω να τα κάνει βιβλίο. Τα σιδέρωσε, μύριζαν πετρέλαιο, τα είχα αποθηκευμένα στο υπόγειο. Εύχομαι να είμαι εν ζωή και να καταφέρω να το δω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA