Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είμαι ο Ιάσονας Μανδηλάς και είμαι ομοφυλόφιλος». Σε μία άκρως συναισθηματική συνέντευξη, ο ηθοποιός μίλησε για τα βιώματά του, τις δυσκολίες που πέρασε λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού και συμβούλεψε τους νέους «να μιλούν». «Με πολλή αγάπη ίσως καταφέρουμε και σωθούμε», είναι το μήνυμά του. 

Διαβάστε ακόμη: Δώρα Χρυσικού: «Ήθελα να δείξω ότι συνεχίζω να ζω παρά τη μάχη μου με τον καρκίνο»

«Κάνουμε το μιούζικαλ Hair. Είναι του 1970 και το 2021 για τα ίδια πράγματα πολεμάμε. Παλεύω. Βάζω και εγώ το λιθαράκι μου για να γίνει αυτή η κοινωνία πιο όμορφη και πιο ελεύθερη. Είμαι ομοφυλόφιλος. Έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια να κρύβομαι, να συμμετέχω σε δράσεις αλλά να μην λέω την αλήθεια. Ζητώ συγγνώμη για όσες φορές έχω πει ψέματα γιατί έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση με ερωτήσεις όλα αυτά τα χρόνια του τύπου “τι σου αρέσει σε μία κοπέλα; Πώς την πέφτεις σε μία κοπέλα; Έχεις κοπέλα αυτή την περίοδο;”. Πάντα μου ήταν δύσκολο να αρθρώσω τις λέξεις είμαι ο Ιάσονας Μανδηλάς και είμαι ομοφυλόφιλος. Έχω σχέση με άνδρα και είμαι χαρούμενος», είπε ο ηθοποιός στον ΣΚΑΙ. 

Στην Ελλάδα «έχουμε μάθει να μην μιλάμε γι αυτά τα θέματα. Εγώ έμπαινα στη θέση να πω “για να μην μιλούν οι άλλοι ας μη μιλήσω και εγώ, άστο για κάποια άλλη στιγμή”. Δεν υπάρχει όμως η σωστή στιγμή» για να μιλήσει κάποιος για τη σεξουαλικότητά του. Ο Ιάσονας Μανδηλάς μίλησε και για τη σχέση που έχει με τους γονείς του οι οποίοι τον στηρίζουν, αλλά «είναι δύσκολο, φοβάσαι».

«Η μητέρα και ο πατέρας μας είχαν κάνει σε εμένα και την αδερφή μου μία μεγάλη συζήτηση. Μας είχαν πει για την ομοφυλοφιλία, πως αν κάποιος μας πειράξει να τους το πούμε. Οπότε από πολύ μικρή ηλικία κατάλαβα ότι υπάρχει το έδαφος για να μιλήσω στην οικογένειά μου. Εγώ το ήξερα από πάντα. Έκανα την πρώτη μου σχέση με αγόρι και κάπως η μαμά μου το κατάλαβε. Την τωρινή μου σχέση την γνωρίζουν. Κάνουμε Χριστούγεννα μαζί, τρώμε. Αλλά είναι δύσκολο, φοβάσαι... Είναι στενάχωρο ένα παιδί να φοβάται συνέχεια γιατί το βρίζουν στο σχολείο, γιατί του γράφουν αρνητικά σχόλια στα τετράδια. Εχω υπάρξει αυτό το παιδί, μέχρι μεγάλη ηλικία, το τελευταίο ήταν στην τρίτη Λυκείου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να αποκτήσει παιδί με τον σύντροφό του απαντά: «Δεν είμαι  έτοιμος σε αυτή τη φάση. Δύσκολο η κοινωνία και η πολιτεία να καθιστά αδύνατο να έχεις μια οικογένεια όπως έχουν οι υπόλοιποι». Ο Ιάσονας Μανδηλάς στο δρόμο δεν πιάνει το χέρι του συντρόφου του «με τίποτα, σε κανένα στενάκι διακριτικά, γρήγορα. Ήρεμα, να μην ενοχλούμε τον δίπλα μας δεν χρειάζεται. Όπως λένε δεν έχουμε πρόβλημα με τους γκέι να κάνουν ότι θέλουν σπίτι τους αλλά έξω...». 

Όσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει στα νέα παιδιά: «Ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Δεν είστε μόνοι σας εκεί έξω. Ξέρω πόσο έχετε πονέσει, πόσο έχετε φοβηθεί. Να βρείτε δύναμη να μιλήσετε και να ξεκαθαρίσετε τις σχέσεις σας και όποιος δεν σας γουστάρει πραγματικά γι αυτό που είστε να απομακρυνθείτε με την πρώτη ευκαιρία. Και με πολλή αγάπη ίσως καταφέρουμε και σωθούμε». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA