Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Φοίβος, ο συνθέτης και παραγωγός των μεγαλύτερων ελληνικών επιτυχιών, άνοιξε το προσωπικό του αρχείο και διέθεσε σε δημοπρασία στο Spania.io το χειρόγραφο με τους στίχους από το κομμάτι «Ατόφιο Χρυσάφι», το οποίο αγαπήσαμε με τη φωνή της Καίτης Γαρμπή, όπως ακριβώς τους αποτύπωσε τη στιγμή της έμπνευσης του τραγουδιού.

Αυτό ήταν και το πρώτο NFT από την ελληνική μουσική σκηνή, με τη δημοπρασία να λαμβάνει χώρα διαδικτυακά από την Τετάρτη 16/2 έως την Τρίτη 22/2 και τη μεγαλύτερη προσφορά να έρχεται λίγο πριν τη λήξη της, φτάνοντας τα 4.500 ευρώ. Ο νικητής της δημοπρασίας ουσιαστικά αγόρασε ένα μοναδικής έκδοσης video, βασισμένο στο χειρόγραφο.

Διαβάστε ακόμη: Φοίβος: Αποκάλυψε τον λόγο που οδήγησε στο καλλιτεχνικό «διαζύγιο» με τη Δέσποινα Βανδή

Η μουσική που επενδύει το NFT είναι νέα και ακυκλοφόρητη ακουστική version από το «Ατόφιο Χρυσάφι». Παράλληλα, ο νικητής αποκτά μαζί με το video και το αυθεντικό χειρόγραφο, με την υπογραφή του Φοίβου σε πολυτελή κορνίζα ενώ θα έχει και meet and greet με το συνθέτη στο studio του.

Για όποιον τώρα αναρωτιέται τι είναι τα NFTs, να πούμε πως πρόκειται για Non-Fungible Tokens, δηλαδή ψηφιακά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας, που αντιστοιχούν σε μοναδικά αντικείμενα. Βασισμένα στην τεχνολογία blockchain επιτρέπουν για πρώτη φορά σε ένα ψηφιακό αρχείο, όπως το παραπάνω video να έχει πιστοποιημένο δημιουργό και ιδιοκτήτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA