Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δικό της μήνυμα θέλησε να στείλει μέσα από το Live News του Mega, η γνωστή ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα, η οποία έχει γεννηθεί στη Ρωσία, για τον πόλεμο που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. «Παρακολουθώ μουδιασμένη και συντετριμμένη τα γεγονότα και μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλήσω για αυτό γιατί είναι οδυνηρό να μιλάς για πόλεμο τον 21ο αιώνα και πόσο μάλλον για ένα πόλεμο μεταξύ δύο λαών που έχουν κοινή ιστορία και θρησκεία, κοινές παραδόσεις, κοινή γλώσσα. 

Μιλάμε για δύο λαούς που είναι αδέρφια. Σε όλους τους Ρώσους υπάρχει ουκρανικό αίμα, πολλοί Ρώσοι λένε αυτή τη στιγμή «ευτυχώς που δεν ζουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μου να δουν όλες αυτές τις εικόνες». Έχω σπουδάσει μαζί με Ουκρανούς, έχουμε μοιραστεί νερό, φαγητό, πνευματική τροφή. Όταν σκέφτομαι ότι μία μάνα, μία Λουντμίλα, στέλνει το παιδί της στον πόλεμο, μία άλλη αντίστοιχη Λουντμίλα τρέχει να σώσει το παιδί της. Είναι πάρα πολύ δύσκολο όταν ουσιαστικά μιλάμε για έναν εμφύλιο».

Διαβάστε ακόμη: Τάμτα: Πήγε στη διαδήλωση κατά του πολέμου στην Ουκρανία και έστειλε μήνυμα μέσω Instagram

«Αυτή τη στιγμή έχουμε προσφυγικές ροές από την ανατολική Ουκρανία στη Ρωσία και τη δυτική Ουκρανία σε άλλες χώρες. Αυτό θεωρώ ότι είναι παράνοια και πρέπει να σταματήσει. Στηρίζουμε την ειρήνη και μόνο αυτό πιστεύω μπορεί να είναι το πόρισμα ενός λογικού ατόμου. Είμαι πεπεισμένη πως ο μόνος δρόμος είναι της διπλωματίας, ο μοναδικός δρόμος είναι αυτός της διαπραγμάτευσης».

Τέλος, χωρίς να μπορέσει να κρύψει τη συγκίνησή της, η Ταμίλα Κουλίεβα είπε πως «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Ρωσία άνθρωπος που δεν έχει είτε φίλους είτε συγγενείς στην Ουκρανία. Και βεβαίως, δεν είναι μόνο η Ρωσία του Πούτιν. Είναι η Ρωσία του Ντοστογιέφσκι, του Τσέχοφ, του Γκόγκολ. Είναι η Ρωσία του παππού μου, ο οποίος σκοτώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε καταλαβαίνετε πως μπορεί να αισθάνονται και οι δύο πλευρές». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA