Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας να δυσκολεύει επικίνδυνα. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χτυπήσει στόχους κλειδιά της Ουκρανίας, εκατομμύρια πολίτες προσπαθούν να διαφύγουν στα σύνορα με όποιο τρόπο μπορούν, ενώ οι προμήθειες για όσους μένουν πίσω, όλο και λιγοστεύουν.

Βλέποντας όλα αυτά, οι μεγαλύτεροι σταρ του πλανήτη αποφάσισαν να στείλουν τη δική τους βοήθεια στον πολύπαθο ουκρανικό λαό. Ηθοποιοί, μοντέλα και influencers μαζεύουν αυτή τη στιγμή χρήματα, προκειμένου να στηρίξουν την Ουκρανία, η οποία αντιστέκεται στη ρωσική εισβολή.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός για το Τσερνόμπιλ, διαφορετικά πυρηνικός όλεθρος

Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις

https://www.instagram.com/tv/CaqQZ-clv8u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι ηθοποιοί Αστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις βοηθούν στην ενίσχυση των Ουκρανών. Το ζευγάρι ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας στο GoFundMe για να υποστηρίξει όσους βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές. Η Κούνις άλλωστε με καταγωγή από την Ουκρανία δεν θα μπορούσε να μείνι αμέτοχη σε όλο αυτό που συμβαίνει.

Στόχος των ηθοποιών είναι να συγκεντρώσουν 30 εκατομμύρια δολάρια και λίγες μόνον ώρες από την έναρξη της εκστρατείας «Stand With Ukraine» (Στηρίξτε την Ουκρανία) κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωρεές τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τζίτζι Χαντίντ

Από την πλευρά της, η Τζίτζι Χαντίντ αποφάσισε να προχωρήσει σε μια γενναία πράξη ανθρωπιάς. Όπως ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram θα διαθέσει όλα τα έσοδα από τις συνεργασίες της κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων Μόδας για την στήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

«Δεσμεύομαι να δωρίσω τα κέρδη μου από τις παραστάσεις του Φθινοπώρου του 2022 για να βοηθήσω όσους υποφέρουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και να συνεχίσω να υποστηρίζω όσους βιώνουν το ίδιο στην Παλαιστίνη. Τα μάτια και η καρδιά μας πρέπει να είναι ανοιχτά σε κάθε ανθρώπινη αδικία», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

https://www.instagram.com/p/CaxdvrvOrlG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

https://www.instagram.com/p/Ca1zHBjNNQF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μια τεράστια δωρεά κάνει από την πλευρά του ο οσκαρικός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο Αμερικανός σταρ αποφάσισε να χαρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε ταμείο για την Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γιαγιά του Ντι Κάπριο είχε γεννηθεί στην Οδησσό της Ουκρανίας το 1915 και σε ηλικία δύο ετών μετανάστευσε με τους γονείς της στην Γερμανία.

Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ

Το διάσημο ζευγάρι δεν έμεινε αμέτοχο στο κίνημα στήριξη της Ουκρανίας. Έτσι, ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια δώρισαν ένα εκατομμύριο δολάρια στη Unicef για την υποστήριξη των παιδιών της Ουκρανίας, ενώ προσπαθούν να πείσουν κι άλλους να βοηθήσουν. «Θα ήμασταν ευγνώμονες εάν μπορούσατε να βοηθήσετε τη UNICEF να στηρίξει αυτά τα παιδιά. Δώστε ό,τι μπορείτε σήμερα», τονίζει ο Μπέκαμ στο βίντεο - κάλεσμά του.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ράιαν Ρέινολντς και Μπλέικ Λάιβλι

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί κι ένα ακόμη διάσημο ζευγάρι. Ο λόγος για τους ηθοποιούς Ράιαν Ρέινολντς και Μπλέικ Λάιβλι. Οι δυο τους ενθάρρυναν τους ακόλουθούς τους στα social media να στηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας, ενώ δεσμεύτηκαν πως θα στείλουν ένα εκατομμύριο δολάρια στη χώρα που έχει πληγωθεί από τον πόλεμο.

«Σε 48 ώρες, αμέτρητοι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε γειτονικές χώρες. Χρειάζονται προστασία. Όταν κάνετε δωρεά, εμείς θα προσθέσουμε μέχρι να φτάσουμε τα 1.000.000 δολάρια, δημιουργώντας διπλάσια υποστήριξη», έγραψε ο Ράιν Ρέινολντς στο Twitter.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Κιμ Καρντάσιαν

Η μεγαλύτερη influencer του πλανήτη ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εσωρούχων της, SKIMS, θα κάνει μια δωρεά στην Ουκρανία και στους ανθρώπους της, οι οποίοι ζουν εφιαλτικές στιγμές τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όπως είπε η Κιμ Καρντάσιαν, η δωρεά θα γίνει για το World Central Kitchen, προκειμένου κανένας πολίτης στην Ουκρανία να μη στερηθεί τρόφιμα αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA