Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στο people.com ο τραγουδιστής Γιώργος Περρής, δηλώνοντας «είμαι γκέι, ανακουφισμένος και χαρούμενος». Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου του άλμπουμ με τίτλο «No armour» (χωρίς πανοπλία). «Ποτέ δεν έκρυψα τη ζωή μου. Πάντα ζούσα όπως ήθελα, απλώς δεν είχα το θάρρος να μιλήσω γι' αυτό δημόσια. Είμαι ανακουφισμένος, είμαι χαρούμενος και είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που μπορώ να το κάνω αυτό», είπε αρχικά ο Γιώργος Περρής.

Διαβάστε ακόμη: Ιάσονας Μανδηλάς: Είμαι ομοφυλόφιλος, με πολλή αγάπη θα καταφέρουμε να σωθούμε

Ο γνωστός τραγουδιστής ήξερε ότι ήταν ομοφυλόφιλος από μικρός. Όμως ένιωθε τις πιέσεις της κοινωνίας και το εξηγεί: «Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα γιατί, τότε, όταν ήσουν παιδί στη δεκαετία του '80 ή του '90, πίστευες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με σένα. Τότε, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πάντα λέξεις όπως «ανεκτικός» ή «ανοιχτόμυαλος» και πάντα μισούσα αυτούς τους όρους γιατί νομίζω ότι κρύβουν μια περιφρόνηση. Υπάρχει περιφρόνηση σε αυτό. Δεν θέλω να με ανέχεσαο. Θέλω να με αποδεχτείς γιατί είμαστε 100 τοις εκατό ίσοι. Μεγάλωσα σε μια κοινωνία όπου δεν μπορούσες να δεις την κανονικότητα μιας γκέι σχέσης. Δεν ήταν στην τηλεόραση. Δεν ήταν στα μέσα ενημέρωσης. Δεν ήταν μέρος οποιασδήποτε συζήτησης».

Αυτό που έκανε τον Γιώργο Πέρρη να σκεφτεί τα πράγματα διαφορετικά ήταν όταν το 1998, το είδωλο της ποπ, Τζορτζ Μάικλ έκανε coming out δημόσια. «Η πρώτη μου εμπειρία με ένα δημόσιο πρόσωπο που έκανε coming out ήταν ο Τζορτζ Μάικλ. Ήμουν 15 χρονών εκείνη την εποχή και για μένα, αυτό ήταν σαν αποκάλυψη γιατί ποτέ δεν είχα καν σκεφτεί ότι ήταν δυνατό. Δεν ήξερα ότι μπορείς να έχεις έναν σούπερ σταρ που ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και απίστευτος καλλιτέχνης και ένας όμορφος άντρας και τα πάντα και ήταν ομοφυλόφιλος και ζούσε μια κανονική ζωή. Μου πήρε λίγο χρόνο για να το αποδεχτώ» εξήγησε ο τραγουδιστής.

Ο Γιώργος Περρής ανέφερε ότι είχε μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του σε μερικούς στενούς του φίλους στα τέλη της εφηβείας του, ενώ στην οικογένειά του αποκάλυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος στα 20: «Υπήρξε μια μικρή αντίδραση, αλλά όλοι ήταν καλά και όλοι το δέχτηκαν. Στο «people.com» δήλωσε επίσης: «Μεγάλωσα σε μια κοινωνία όπου δεν υπήρχε τρόπος να δεις την κανονικότητα μιας ομοφυλοφιλικής σχέσης… Δεν ήταν στην τηλεόραση. Δεν υπήρχε στα μέσα ενημέρωσης. Δεν αποτέλεσε μέρος οποιασδήποτε συζήτησης.

Παρόλο που στην ιδιωτική μου ζωή, δεν κρυβόμουν πια καθόλου, ως τραγουδιστής, ως δημόσιο πρόσωπο, είχε ένα κόστος για μένα, επειδή υπήρχε ένα κομμάτι μου που ήθελε να μιλήσει γι’ αυτό… Πολλοί άνθρωποι μου είπαν: «Δεν πρέπει να βγεις. Δεν πρέπει να μιλήσεις γι’ αυτό δημόσια. Θα καταστρέψει την καριέρα σου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA