Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μεγάλη αποκάλυψη για το θρίλερ της Πάτρας έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) μέσα από την εκπομπή Live News του MEGA. Όπως έκανε γνωστό ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ουσία που χορηγήθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, ενώ σε μικρές δόσεις έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε μικρές ποσότητες η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να λειτουργήσει όπως τα αντικαταθλιπτικά, ωστόσο αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει κάποιον άνθρωπο ακόμη και στο θάνατο. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963. Το 2010-13 έγιναν κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης. Γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήγαγαν την πρώτη δοκιμή της κεταμίνης για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, δήλωσαν ότι δίνει άμεσα και «θεαματικά» αποτελέσματα και κρίνεται ως μια νέα και πολλά υποσχόμενη θεραπεία.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα στο Ίδρυμα για την Υγεία στην Οξφόρδη, το οποίο υπάγεται στο βρετανικό ΕΣΥ (NHS), χορήγησε σε ασθενείς δόσεις κεταμίνης πάνω από 40 λεπτά μέχρι και έξι φορές. Οι οκτώ έδειξαν βελτίωση στα δηλωθέντα επίπεδα κατάθλιψης, ενώ οι τέσσερις από αυτούς έδειξαν τόσο σημαντική βελτίωση, ώστε δεν χαρακτηρίζονταν πλέον ως καταθλιπτικοί.

Αν και η αγορά της κεταμίνης είναι παράνομη χωρίς συνταγή γιατρού, το ναρκωτικό άρχισε να κάνει την εμφανισή του σε διάφορα πάρτι του εξωτερικού τις τελευταίες δεκαετίες. Μπορεί κάποιος να το βρει σε μικρές ποσότητες ακόμη και στο dark web. Είναι γνωστό ως Special K, Βιταμίνη Κ, Κιτ Κατ, Τζετ, Cat Tranquilizer και Σούπερ Κ.

Δεν είναι λίγοι επίσης οι celebrities, οι οποίοι όχι μόνο έχουν κάνει χρήση της ουσίας κατά το παρελθόν, αλλά έχουν μιλήσει και δημόσια για αυτό.

Lamar Odom

https://www.instagram.com/p/CN5DBORnIFE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο πρώην All-Star του NBA και πρώην σύζυγος της Khloe Kardashian, Lamar Odom, σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τη θεραπεία που κάνει για την κατάθλιψη, με τη χρήση κεταμίνης. Όπως είπε παίρνει το παραισθησιογόνο ναρκωτικό τα τελευταία χρόνια, ως θεραπεία για την κατάθλιψη, αλλά και τον εθισμό του σε άλλα βαριά ναρκωτικά. «Δεν ξυπνάω με τη θέληση να κάνω γραμμές ή με το να νιώθω ότι βρίσκομαι κάπου σκοτεινά. Είμαι χαρούμενος», είχε πει σχετικά με την εμπειρία του με την κεταμίνη.

Paris Hilton

https://www.instagram.com/p/CbtUl4NpfGG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

H κεταμίνη ανήκει μαζί με την κοκαΐνη, το MDMA ή μεθαμφεταμίνη στα λεγόμενα party drugs. Όλα αυτά προκαλούν το συναίσθημα της ευφορίας, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται αρκετά από άτομα νεαρής ηλικίας σε clubs και νυχτερινά μαγαζιά. Η Paris Hilton, λοιπόν, πολύ πριν παντρευτεί όταν βρισκόταν σχεδόν σε κάθε μεγάλο πάρτι των ΗΠΑ, έκανε χρήση κεταμίνης.

The Weeknd

https://www.instagram.com/p/CUN5Fv0hfCl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πριν γίνει γνωστός ως The Weeknd, ο Abel Tesfaye όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έβρισκε παρηγοριά σε ναρκωτικά όπως η κεταμίνη, η κοκαΐνη και το MDMA. «Όταν δεν είχα τίποτα, παρά μόνο την αγάπη μου για τη μουσική, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Τα ναρκωτικά ήταν μια διέξοδος για μένα», είχε πει στον Guardian. «Υπήρχαν τραγούδια στον πρώτο μου δίσκο εντελώς μπερδεμένα, τα οποία διαρκούσαν επτά λεπτά. Όποιες σκέψεις κι αν έκανα τότε, ήμουν υπό την επιρροή ναρκωτικών. Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου να το κάνει αυτό σήμερα».

Amy Winehouse

https://www.instagram.com/p/CbIcUqtNjwl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

H Amy Jade Winehouse έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 2011 σε ηλικία μόλις 28 ετών, σκορπώντας τη θλίψη σε εκατομμύρια φαν της. Η τραγουδίστρια της σόουλ, τζαζ και blues μουσικής σκηνής το βράδυ του θανάτου της είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, σε συνδυασμό με υπερβολική δόση αλκοόλ. Για χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμών, ενώ το τελευταίο βράδυ πριν το θάνατό της εθεάθη να αγοράζει ναρκωτικά στο Κάμντεν της Αγγλίας, μεταξύ των οποίων χάπια έσταση, κοκαΐνη, ηρωίνη και κεταμίνη.

Lady Gaga

https://www.instagram.com/p/CakumMmvC1o/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Lady Gaga δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει ανοιχτά για τη χρήση ναρκωτικών που έκανε πριν χρόνια, έχοντας δηλώσει πως «ήμουν εθισμένη σε πολλά πράγματα». Παράλληλα, η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός πάσχει από ινομυαλγία, μια νόσο η οποία σχετίζεται με χρόνιο πόνο. Συχνά η ινομυαλγία επηρεάζει και την ψυχική υγεία των ασθενών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν και κατάθλιψη. Κάτι τέτοιο έχει περάσει και η Lady Gaga, η οποία για να την ξεπεράσει έκανε χρήση διάφορων ναρκωτικών, που σχετίζονται με την ευφορία, μεταξύ των οποίων η κεταμίνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA