Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τα 50 χρόνια καριέρας στο λαϊκό τραγούδι μίλησε ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε καλεσμένος τους Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω. «Μόνος μου πάλεψα, δεν είχα κανέναν να με στηρίξει. Με τους δίσκους μου “καιγόταν” η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ενώ ομολόγησε ότι ακόμα έχει φλόγα μέσα του και μάλιστα αποκάλυψε ότι ετοιμάζει συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο. Στη συνέχεια ο Γιώργος Μαργαρίτης μίλησε και για την εξάρτησή του από το αλκοόλ.

«Είναι ανάλογα τους οργανισμούς. Εμείς είχαμε μόνο το χασίς και το ποτό. Είναι να μην το βάλεις στο στόμα το χασίς. Εγώ το έβαλα πολύ μικρός.  Δεν είχα θέμα και το έκοψα. Αλλά τσιγάρο έκανα 40 χρόνια. Το ποτό κράτησε 40 χρόνια. Δε μου άρεσε η φωνή μου. Όλα αυτά τα ποτά άρχισαν να ξεραίνουν τον λαιμό μου και τα τύμπανά μου δεν άκουγαν καλά. Και το έκοψα. Δε χρειάζεται το ποτό».

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το πάθος που είχε με τον τζόγο και πόσο τον επηρέασε αυτό μέχρι να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται δισκογραφικά. «Έχω πει πολλές φορές για το πάθος που είχα με τον τζόγο. Με ταξίδευε και με έκανε ότι ήθελε. Έπαιξε ο Τάκης Ζούκας ένα ρόλο για να ξεκόψω. Μέσω του αδερφού του δώσαμε ραντεβού με τον Τάκη, το οποίο έγινε μετά από τέσσερα χρόνια. Η αιτία ήταν ο τζόγος πάλι. Δεν ήμουν συνεπής στα ραντεβού. Πολλές φορές μου έλεγαν πάμε να γνωρίσουμε τον τάδε κι έλεγα θα έρθει η ώρα. Είχα κρυψώνες για χρήματα κι ήταν στην αρχή της Βουλιαγμένης κι η άλλη εκεί όπου ήταν το περιστατικό με τον Παναγούλη. Είδα το περιστατικό επειδή πήγαινα να πάρω χρήματα για τον τζόγο» είπε.

Τέλος, διηγήθηκε στο Νίκο Χατζηνικολάου την ιστορία του τραγουδιού «Το κελί 33». Όπως πολλά τραγούδια, για άλλον καλλιτέχνη προοριζόταν αλλά τελικά άλλος το έκανε μεγάλη επιτυχία. «Αυτό το τραγούδι, δεν ξέρει ο κόσμος, πρωτοπήγε στον Στράτο Διονυσίου. Είχε τελειώσει ο δίσκος “Ο λαός τραγούδι θέλει” με τον Τάκη Σούκα. Θα έμπαινε εκεί το τραγούδι. Και τελικά του είπε ο Στράτος “άστο θα το πούμε του χρόνου”». Ο Τάκης Σούκας τελικά το έδωσε στον Γιώργο Μαργαρίτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA