Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε την Παρασκευή (27/5) στο Πρωινό - μεταξύ άλλων - για τη σημασία του ελληνικού #MeToo, ενώ αποκάλυψε πως στις αρχές της καριέρας του είχε βρεθεί αντιμέτωπος με σεξουαλική παρενόχληση και κατάχρηση εξουσίας από παλαιότερους του χώρου.

Διαβάστε ακόμη: Κέβιν Σπέισι: Ποινική δίωξη στον ηθοποιό για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τριών ανδρών

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα εάν αντιμετώπισε ο ίδιος - στις αρχές της καριέρας του - σεξουαλική παρενόχληση ή κατάχρηση εξουσίας από παλαιότερο στο χώρο, η απάντηση του Χάρη Ρώμα ήταν καταφατική, ενώ αποκάλυψε και ποια ήταν η αντίδρασή του 

«Είπα "όχι" και στις δύο περιπτώσεις. Ο ένας μάλιστα είναι συγχωρεμένος και πολύ σημαντικός σκηνοθέτης στο είδος που υπήρξε και στην πορεία μου έγινε και αγαπητός. Γιατί συνεργαστήκαμε αφού μου ζήτησε συγγνώμη, χρόνια μετά όταν έγινα φίρμα. Μπορεί να συγχωρήσεις και έναν τέτοιο άνθρωπο όταν σου λέει ότι μέσα από το πάθος μου είχα αφεθεί. Είναι αυτό το γνωστό "ή μου κάθεσαι ή δεν παίρνεις τον ρόλο". Έχει γίνει αυτό σε πολλούς. Μπορεί να συγχωρεθεί μια τέτοια συμπεριφορά όταν δείξει μέσα στο χρόνο ότι παρεκτράπηκε», ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός.

Στη συνέχεια τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το #MeToo και το γεγονός ότι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όλες αυτές οι καταγγελίες.

«Έχουν ειπωθεί πολλά. Σημασία έχει να προστατέψουμε τους νεότερους ανθρώπους από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Βρέθηκε η ευκαιρία να σπάσει το απόστημα, να γίνει το ελληνικό #MeToo και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», κατέληξε ο Χάρης Ρώμας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA