Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τον κοινωνικό ρατσισμό που βίωσε όσο νοσούσε από καρκίνο, μίλησε ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης ο οποίος το βράδυ της Τρίτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» και τόνισε πως πρέπει ο καρκίνος να πάψει να αποτελεί στίγμα.

«Ισχύει ότι ο καρκίνος είναι στίγμα και είναι και ο λόγος για τον οποίο μιλάω και μιλάω και ξαναμιλάω γι' αυτό το θέμα. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι αρρώστιες δεν γνωρίζουν ούτε από ηλικίες, ούτε από τάξεις, ούτε από επαγγέλματα. Οι κοινωνίες είναι εξαιρετικά τοξικές. Έχουμε μεγάλη ανάγκη τον διπλανό μας. Το ''μαζί'' έχει αξία. Νόμιζα τόσα χρόνια ότι ήθελα να είμαι μόνος. Υπήρξε δουλειά όχι στο θέατρο και στην τηλεόραση, σε καμπάνια διαφημιστική, που η εταιρία και μάλιστα πολυεθνική δεν ήθελε να ταυτιστεί με το πρόσωπό μου γιατί ήμουν ασθενής. Ενώ είχαμε συμφωνήσει για τη δουλειά, μου είπα κύριε Αλμπάνη λυπούμαστε δε θα συνεχίσουμε μαζί. Συμβαίνουν αυτά» ανέφερε ο Αντίνοος Αλμπάνης και πρόσθεσε:

«Έμαθα το λόγο παρασκηνιακά και δεν είπα κάτι. Τι είπα με τον εαυτό μου; Θα βγαίνω και θα μιλάω ξανά και ξανά μέχρι αυτό να σταματήσει να είναι στίγμα και να αποτελεί πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι οι ογκολογικοί ασθενείς, έχουν τη ζωή μπροστά τους. Δεν τελειώνει η ζωή με την ανακοίνωση των εξετάσεων. Μπορούν να εργαστούν, μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, μπορούν να δημιουργήσουν. Δεν είναι άνθρωποι που περνάνε στην αχρηστία» πρόσθεσε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA