Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ζέτα Δούκα, που συνέβαλε δυναμικά κίνημα #MeToo τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα, με ανάρτησή της στο Instagram καλεί τους πολίτες να υπογράψουν σε καμπάνια για την νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία». Αφορμή στάθηκαν και οι δύο γυναικοκτονίες σε λίγες μόνο ώρες, η πρώτη στην Κρήτη και η δεύτερη στη Ζάκυνθο.

Διαβάστε ακόμη: Αύγουστος Κορτώ για την αυγουστιάτικη κατάθλιψη: Χρειάζεται μόνο την ελάχιστη στοργή, το νοιάξιμο

Η καμπάνια, για την οποία κάνει λόγο η Ζέτα Δούκα, έχει δημιουργηθεί από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Strong-Me για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και σκοπό έχει την επίσημη αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» στη χώρα μας.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα:

«Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με την είδηση μιας ακόμη γυναικοκτονίας, ενός εγκλήματος δηλαδή που το θύμα είναι γυναίκα μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα και επειδή κάποιος άνδρας θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα και μπορεί να της αφαιρέσει τη ζωή. Ο όρος «Γυναικοκτονία» δεν έχει καθιερωθεί ούτε αποτυπωθεί από την κοινωνία και την δικαιοσύνη έτσι όπως πρέπει και για τις διαστάσεις που έχει πάρει. Γι’ αυτόν το λόγο, το @strongme_woman έχει ξεκινήσει ένα ψήφισμα. Μπες στο σύνδεσμο που θα βρεις στο προφίλ του @strongme_woman και ψήφισε για την νομική κατοχύρωση του. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Πες τη γυναικοκτονία με το όνομά της». 

https://www.instagram.com/tv/CguAXPMDscN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA