Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένη στην πρεμιέρα της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Άντζελα Γκερέκου και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν η κουβέντα έφτασε στον Τόλη Βοσκόπουλο. Όπως τόνισε, μάλιστα, η δημοφιλής ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της καθημερινής σειράς «Γη της Ελιάς» ο αξέχαστος λαϊκός τραγουδιστής «πληγώθηκε από τη χώρα, το νομικό σύστημα, τους δημοσιογράφους». Με την έναρξή της εκπομπή έπαιξαν κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Τόλη Βοσκόπουλου συνοδεία εικόνων της κοινής τους διαδρομής. «Συγγνώμη, ζητώ συγγνώμη. Ήταν πολύ καταλυτική όλη αυτή η εισαγωγή» παραδέχθηκε η Άντζελα Γκερέκου, όταν την ρώτησε ο Νίκος Χατζηνικολάου αν συγκινήθηκε από τις στιγμές που είδε.

«Συγγνώμη, ζητώ συγγνώμη. Ήταν πολύ καταλυτική όλη αυτή η εισαγωγή» παραδέχθηκε, αρχικά, η Άντζελα Γκερέκου. «Αυτό που εγώ καταλαβαίνω και αυτό που εγώ ένιωσα… ήταν για να γίνει η γνωριμία μας. Ήταν για πολύ καλό και ήταν ευλογημένη αυτή η συνάντηση. Τη χρειαζόταν και εκείνος πολύ και τελικά τη χρειαζόμουν και γω. Είναι αυτά που λέμε ότι έρχονται από κάπου αλλού, από κάτι πιο μεγάλο από εμάς. Ήταν μια καρμική και μια πολύ ευλογημένη συνάντηση, θεωρώ, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη δική του ζωή. Αντίθετα, εγώ εκείνη την περίοδο ήμουν σε ένα σημείο που ήθελα πάρα πολύ να φτάσω επαγγελματικά. Πραγματικά, όμως, ήταν καταλυτικό και δεν πήρε πολύ χρόνο να καταλάβω και εγώ ότι ήταν μοιραίο με την όμορφη έννοια της λέξης. Σαν μια αποστολή, αν θέλεις, για κάποιο πολύ ιερό και καλό λόγο. Ο Τόλης ξαναγεννήθηκε και μαζί του και εγώ βίωσα πράγματα που δεν είχα νιώσει ποτέ στη ζωή μου. Παρά δύο μήνες, ζήσαμε μαζί 25 χρόνια. 25 ολόκληρα χρόνια. Είμαι ευγνώμων για αυτή τη συνάντηση και για αυτή την πορεία παρ όλες τις δύσκολες στιγμές, που προέρχονταν πολλές φορές από εξωγενείς παράγοντες και τα γνωρίζετε όλοι γιατί η ζωή του και η ζωή μας ήταν διάφανες. Είμαι ευγνώμων για αυτή τη σχέση. Ένα σχολείο ζωής κοντά σε έναν σπουδαίο άνθρωπο που νομίζω ότι λίγοι γνωρίζουν, πέρα από αυτό που έλαμπε και ήταν ο απόλυτος σταρ και ο μύθος, μέσα βαθιά την ψυχή του» τόνισε η Άντζελα Γκερέκου και πρόσθεσε αναφερόμενη στα τελευταία χρόνια του Τόλη Βοσκόπουλου που απομονώθηκε και δεν έδινε συνεντεύξεις:

«Δεν ξέρω αν πρέπει να πω αυτά που θα πω. Αλλά αν δεν τα πω και τώρα πότε να τα πω; Τώρα που έφυγε από τη ζωή μπορώ να πω ότι πληγώθηκε από τη χώρα, από το νομικό σύστημα, από το δικαστικό σύστημα, από τις αδικίες που έγιναν σε βάρος του, από τους δημοσιογράφους, τα δελτία ειδήσεων που άλλοι σεβάστηκαν και άλλοι όχι. Ένας άνθρωπος που τώρα θα το πω και εγώ δεν τον ήξερα καλά, έδινε, βοηθούσε σιωπηρά. Παιδιά που ήταν εξαρτημένα τα έστειλε στα καλύτερα. Βοηθούσε, βοηθούσε, βοηθούσε. Ενώ ήταν από τους πιο καλοπληρωμένους δεν είχε καμία πρακτική σχέση με το χρήμα. Είχε κοντά του ανθρώπους που δεν εκμεταλλεύονταν; Ήταν καλά.

Η φορολογική περιπέτεια του Τόλη ήταν απόρροια ενός διαζυγίου. Ήταν 10 χρόνια στα δικαστήρια. Το έζησα κι εγώ. Αθωώθηκε η άλλη πλευρά με την εξής δικαιολογία, ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ακριβώς σώας τας φρένας. Αθωώθηκαν με αυτό το επιχείρημα από μια Δικαιοσύνη που δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Όλη του η περιουσία κατασχέθηκε από το κράτος. Αυτοί που λένε ότι ο Τόλης έκλεψε το κράτος έγινε το αντίθετο. Έχασε όλη του την περιουσία από μια κακοδικία. Κάποιοι έπεσαν σαν τα κοράκια να τον φάνε. Από τότε είπε δεν θέλω να μιλήσω. Μιλούσε με τη δουλειά του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA