Μενού
image00011
  • Α-
  • Α+

Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να ανατρέψουν όλη την πορεία της ζωής μας. Είναι συνήθως εκείνες που μπορεί να έρθουμε μια ανάσα μακριά από τον θάνατο και, τότε, αντιλαμβανόμαστε πραγματικά τι έχει αξία στη ζωή. Κάπως έτσι έγινε και στη δική της περίπτωση.

«Όλα ξεκίνησαν όταν άκουσα τον γιατρό μου να μου λέει ότι μπορεί να μην επιβιώσω για περισσότερο από εικοσιτέσσερις ώρες. Αυτή η στιγμή έφερε μια ανατροπή στη ζωή μου, καθώς συνειδητοποίησα ότι η ζωή δεν είναι κάτι το δεδομένο και άρχισα να εξερευνώ τρόπους για να κάνω την καθημερινότητά μου πραγματικά δική μου, όπως ακριβώς την επιθυμούσα.

«Η αληθινή λύτρωση βρίσκεται στην ελευθερία, και αισθανόμαστε ελεύθεροι όταν η καθημερινότητα που ζούμε μας εκφράζει πραγματικά», λέει μιλώντας στο Reader.

MYND Retreats
MYND Reatreats - Marietta Sarigiannidou

Η Μαριέττα Σαρηγιαννίδου είναι 31 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Κιλκίς, όπου από μικρή βοηθούσε στις οικογενειακές της επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης. Αργότερα, σπούδασε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό MBA με ειδίκευση στο Marketing.

«Αν και κατάφερα να εργαστώ ως marketing manager σε μεγάλες πολυεθνικές, σύντομα ανακάλυψα ότι η καθημερινότητα του 9 με 5 δεν με εκφράζει». Όταν επέλεξε να αλλάξει τη ζωή της, στράφηκε προς σεμινάρια διοργάνωσης εκδηλώσεων και φεστιβάλ, αναζητώντας τρόπους να δημιουργήσει μια ενήλικη κατασκήνωση.

MYND retreats
MYND Reatreats - Marietta Sarigiannidou

«Έκανα τρόπο ζωής τα ταξίδια αυτοβελτίωσης»

«Αισθανόμουν ότι η πραγματική ευτυχία και ευγνωμοσύνη για τη ζωή αναδύονταν, όταν συμμετείχα σε κοινότητες με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα. Έτσι, αποφάσισα να κάνω αυτόν τον τρόπο ζωής μια καθημερινότητα για εμένα και τους άλλους, δημιουργώντας τα MYND Retreats, για να προσφέρουμε σε όλους μια οικογένεια και μια παρέα για ταξίδια στους πιο ονειρεμένους προορισμούς, όποτε το χρειαζόμαστε».

Αν μπει κανείς στη σελίδα της στο Ιnstagram, θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά του κόσμου, από το Μπαλί μέχρι την Κούβα και από την Καππαδοκία μέχρι την Ισλανδία. «Είναι ένα καταφύγιο όπου μπορείς να έρθεις για να νιώσεις ασφαλής, να παραδοθείς και να εξελιχθείς στην ανώτερη μορφή του εαυτού σου».

«Προσφέρει ταξιδιωτικές εμπειρίες στις πιο ακραίες γωνιές του κόσμου, σε προορισμούς που πάντα ονειρευόσουν να επισκεφθείς, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η γιόγκα ο διαλογισμός, coaching κ.α, τα οποία προσδίδουν χαρακτηριστικά αυτοβελτίωσης και ευεξίας».

«Εξερευνούμε τα μέρη, γινόμαστε ένα με την τοπική κουλτούρα και απολαμβάνουμε φανταστικές διαμονές και ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τοπικούς ξεναγούς που μας προσφέρουν την αυθεντικότερη γνωριμία με τον τόπο που επισκεπτόμαστε», μου εξηγεί η Μαριέττα.

MYND retreats
MYND Retreats - Marietta Sarigiannidou

Η ομάδα της MYND αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες, μια επιλογή που δεν έγινε σκόπιμα αλλά εξελίχθηκε φυσικά. Σύμφωνα με την ίδια, η εμπειρία στα retreats της έδειξε ότι η γυναικεία συνεργασία και αλληλοστήριξη έχουν ανεκτίμητη αξία και δύναμη.

Όπως λέει, οι εκδρομές που διοργανώνουν, είναι για ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, οι οποίοι έχουν σκοπό να μεταμορφωθούν, να παρατηρήσουν, να αγαπήσουν και να φροντίσουν τον εαυτό τους.

«Αντιλήφθηκα το νόημα της ζωής μου, να μεταμορφώσω ζωές ξεπερνώντας τα συνηθισμένα»

«Έχουμε συνεργάτες σε κάθε γωνιά του κόσμου που μας προσφέρουν πληροφορίες σαν να είμαστε φίλοι που μας φιλοξενούν και μας δείχνουν τον τόπο τους. Συχνά συνεργάζομαι με Έλληνες που ζουν στη χώρα και μας μεταφέρουν όλες τις πληροφορίες στη γλώσσα μας, προσφέροντας μια ματιά σε μέρη που μόνο ένας ντόπιος θα γνώριζε».

«Επισκεπτόμαστε τα καλύτερα εστιατόρια και τις πιο όμορφες περιοχές, φροντίζοντας όποιος ταξιδεύει μαζί μας να ασχοληθεί μόνο με την απόλαυση και την παρατήρηση της μεταμόρφωσής του. Τα MYND Retreats δεν είναι απλώς εκδρομές, αλλά μεταμορφωτικές εμπειρίες».

MYND retreats
MYND Retreats - Marietta Sarigiannidou

«Επιλέγω προορισμούς τους οποίους κάποιος ίσως δεν θα επισκεπτόταν ποτέ μόνος του - από τις Σεϋχέλλες, το Μπαλί μέχρι την Καππαδοκία, την Κούβα, την Ισλανδία, την Ταϊλάνδη, την Ιταλία - και πολλούς άλλους που προστίθενται στη λίστα μας κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ανθρώπων».

«Θα απολαύσουμε γεύσεις, θα δοκιμάσουμε ιππασία, πεζοπορίες, θα ανεβούμε σε αερόστατα, θα κάνουμε βόλτες με κάμπριο αντίκες αυτοκίνητα στην Κούβα απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα και την πανσέληνο, και θα αγκαλιάσουμε ό,τι μας προσφέρει ο κάθε τόπος».

Πάντα θα ξεχωρίζει τη στιγμή εκείνη στις Σεϋχέλλες όπου βρήκε μια κρυφή παραλία για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα. «Ένας ξαφνικός χορός με ντόπιες οικογένειες μας ένωσε, γεμίζοντάς μας με συναισθήματα ευτυχίας και ενότητας».

«Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα το νόημα της ζωής μου: να μεταμορφώνω ζωές, ξεπερνώντας τα συνηθισμένα. Ακόμα και τα δύσκολα περιστατικά που ζήσαμε, όπως ακυρώσεις λόγω καιρού, μας δίδαξαν να βρίσκουμε λύσεις και να προσαρμοζόμαστε, διατηρώντας τη θετική μας στάση και την ενότητά μας».

MYND retreats
MYND Retreats - Marietta Sarigiannidou

«Δουλεύω ως digital nomad»

Πέρα από τα ταξίδια αυτοβελτίωσης, η Μαριέττα διοργανώνει και εταιρικά retreats. «Αυτό γεννήθηκε από την εμπειρία μου σε πολυεθνικές και τις απαιτήσεις τους. Αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε ομάδες και εταιρίες, βοηθώντας τους να φροντίζουν και να ακούνε τους εργαζόμενους».

«Σε μια εποχή που η πίεση στον χώρο εργασίας προκαλεί άγχος και παραιτήσεις, τα retreats προσφέρουν μια δραστική λύση. Δίνοντας στους εργαζομένους χρόνο μακριά από την εταιρεία, σε φυσικά τοπία, επιτρέπουμε την έκφραση και την αυτοφροντίδα, ενισχύοντας την αφοσίωση και την ομαδικότητα».

MYND retreats
MYND Retreats - Marietta Sarigiannidou

Η ζωή της πια είναι εντελώς ελεύθερη, αφού έχει επιλέξει να βγάζει τα προς το ζειν ως digital nomad. «Εγώ αλλά και οι συνεργάτιδές μου, δουλεύουμε χωρίς σταθερό ωράριο ή τοποθεσία, ακολουθώντας deadlines, αλλά με πλήρη ελευθερία. Μπορούμε να εργαστούμε από οπουδήποτε, είτε είναι η Αθήνα, η Σουηδία, η Πορτογαλία, αλλάζοντας time zones κατά βούληση. Αυτός ο τρόπος εργασίας μας ενθαρρύνει να είμαστε πιο δημιουργικές και να επεκτείνουμε το δίκτυό μας παγκοσμίως, ανοίγοντας ευκαιρίες για συνεργασίες».

Συχνά νιώθει ανασφάλεια και μπορεί να χάνεται στην καθημερινότητα, αλλά το ξεπερνά, κοιτώντας απλά τις στιγμές με τα 2500 άτομα που έχει ταξιδέψει τον κόσμο. Η επαφή με ανθρώπους σε ονειρεμένες χώρες τη γεμίζει σιγουριά και την κάνει να εκτιμά την αξία της δουλειάς αυτής.

MYND retreats
MYND Retreats - Marietta Sarigiannidou

«Η αληθινή ασφάλεια βρίσκεται μέσα μου, καθώς ταξιδεύω και εξελίσσομαι με κάθε retreat, αντλώντας έμπνευση και δύναμη από κάθε εμπειρία και τους ανθρώπους που παρατηρώ γύρω μου, μαθαίνοντας μέσα από το καθρέφτισμά μου. Αφού ξεπέρασα την πρόκληση ενός νοσοκομείου και έκανα πραγματικότητα ένα απίθανο όνειρο, πιστεύω πως μπορώ να επιτύχω οτιδήποτε θελήσω. Αυτό με γεμίζει με σιγουριά, αλλά κάθε μέρα αντιμετωπίζω τις αβεβαιότητες, παίρνοντας ρίσκα και εμπιστευόμενη τη διαίσθησή μου πάνω από οποιοδήποτε excel και business plan, και συνήθως αυτή με καθοδηγεί σωστά», λέει.

MYND retreats
MYND Retreats - Marietta Sarigiannidou

«Θα συμβούλευα τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν έτσι, να αφιερώσουν χρόνο για ένα retreat, να εξερευνήσουν μόνοι τον εαυτό τους και να ανακαλύψουν τι πραγματικά θέλουν από τη ζωή».

«Να ακούσουν τις ανάγκες τους και να καθορίσουν την ιδανική τους καθημερινότητα. Μόλις συνδεθούν με τις αληθινές τους επιθυμίες, να προχωρήσουν με μικρά βήματα προς τον στόχο τους. Και όταν εμφανιστεί η ευκαιρία, να την αρπάξουν χωρίς δισταγμό. Οι στιγμές αυτές μπορούν να μετατρέψουν τα όνειρά μας σε πραγματικότητα, μαγικά φέρνοντας νέες ευκαιρίες στο δρόμο μας», καταλήγει η Μαριέττα.

MYND retreats
MYND Retreats - Marietta Sarigiannidou

Instagram MYND & Mariette Sarigiannidou: https://www.instagram.com/myndretreats/ / https://www.instagram.com/marietta_sar/
TikTok: https://www.tiktok.com/@myndretreats?_t=8lH3oQ7EgJU&_r=1
Website: https://www.myndretreats.com/ 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA