Μενού
vakali
  • Α-
  • Α+

Ανακάλυψα τη Νίκη Βακάλη το 2015, όταν εμφανίστηκε στην ταινία «Ένας Άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, δίπλα στον Μηνά Χατζησάββα, την Μαρία Καβογιάννη, τον Μιχάλη Σαράντη. Σε εκείνη την ξεχωριστή κινηματογραφική παραγωγή, που αποτέλεσε - χωρίς να το ξέρει κανείς - το τελευταίο αντίο του Μηνά Χατζησάββα, η Νίκη λάμβανε ένα (μαγικό) βάπτισμα πυρός.

Η επιτυχία την συνάντησε ξανά με τον «Αστέρα Ραχούλας» στην τηλεόραση, και έπειτα ήρθε η μεγάλη πρόκληση, με το reunion του «Λόγω Τιμής», σε μια μεταβατική περίοδο για την ελληνική τηλεόραση. Λίγο πριν ξεκινήσει η τηλεοπτική σειρά "Taboo", του Ανδρέα Γεωργίου, στην οποία πρωταγωνιστεί, κάλεσα τη Νίκη Βακάλη, και με υπόκρουση ένα κεφάτο σκυλάκι από την πολύβουη γειτονιά της στο Κουκάκι, της ζήτησα να ξετυλίξουμε παρέα το κουβάρι της διαδρομής της στη μυθοπλασία του σινεμά, του θεάτρου, της τηλεόρασης. 

niki vakali
Γιώργος Καπλανίδης - Mega

Ήσουν εκείνο το κορίτσι που πρόβαρε χαρακτήρες στο καθρέφτη του παιδικού της δωματίου; 

«Κι όμως όχι, καμία σχέση (γελάει). Η αγάπη για την ηθοποιία ήρθε πιο αργά στη ζωή μου. Είχα δει ένα όνειρο, όταν ήμουν φοιτήτρια στα Γιάννενα ότι ήμουν ηθοποιός, ότι έπαιζα κάπου. Αυτή ήταν η πρώτη «αρχή» που θυμάμαι για την ηθοποιία. Και το όνειρο πήρε σάρκα όταν πέρασα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου»

Η πιο δύσκολη σχολή υποκριτικής στη χώρα. Μπαίνεις αλλά δεν ξέρεις αν θα καταφέρεις να βγεις.

«Όταν είχαμε ξεκινήσει στο Εθνικό μαζί με τους συμμαθητές μου, θυμάμαι πως λέγαμε αυτό ακριβώς, ότι εντάξει, τώρα μπήκαμε στη σχολή, μπράβο μας, κλπ, αλλά πώς θα τα καταφέρουμε να βγούμε; (γελάει). Είναι το top για κάθε ηθοποιό, το Εθνικό, η καλύτερη σχολή για να μυηθείς και να αγαπήσεις αυτό που κάνεις, χωρίς όρια. Προφανώς θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που βρέθηκα εκεί».

Πώς έρχεται η γνωριμία με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και το ντεμπούτο στο σινεμά;

«Ό Χριστόφορος είχε ενημερώσει τη δασκάλα μου, τη Φιλαρέτη Κομνηνού, πως αναζητούσε εκείνη την εποχή μια νέα ηθοποιό, για ένα πολύ συγκεκριμένο ρόλο, αυτόν της Δάφνης. Έγινε μια ακρόαση, και ο ρόλος αυτός έγινε το πρώτο μου μεγάλο, και όμορφο ταξίδι στο σινεμά. Σε μια ταινία με την Μαρία Καβογιάννη, με τον Τζ.κ Σίμονς, τον Οδυσσέα Παπασπηλιώπουλο. 

Και ήταν και η τελευταία ταινία του Μηνά Χατζησάββα...

«...ναι, φυσικά, το αντίο του Μηνά» (κάπου εδώ σπάει λίγο η φωνή της)

Πώς ήταν αυτή η εμπειρία, με τόσο γνωστούς ηθοποιούς, με τον Χατζησάββα σε αυτό τον τόσο σκληρό ρόλο;

«Δεν μπορείς να φανταστείς! Μια μεγάλη παρέα. Όλοι τους να σε αγκαλιάσουν, να σε βοηθήσουν. Δεν θα ξεχάσω τις στιγμές που μαζευόμασταν, με τον Μηνά και τους υπόλοιπους και δουλεύαμε πάνω στο σενάριο. Ήταν απίστευτα όμορφη εμπειρία όλο αυτό. 

Και ακολούθησε το «Λόγω Τιμής 20 Χρόνια μετά».

«Όοοχι, ακολούθησε ο Αστέρας Ραχούλας! Μια απίστευτη κωμωδία, με Γιώργο Γάλλο, Ελένη Ουζουνίδου, Πάνο Νάτση και ένα σωρό φανταστικούς ηθοποιούς. Γελάσαμε πάρα πολύ τότε. Τον έχω αγαπήσει τον Αστέρα»

Και σε μια εποχή που γίνονταν ελάχιστες κωμωδίες

«Ναι! Αυτό που το πας;  Ο Αστέρας ήταν και παραμένει one of a kind»

Τι σε κάνει να γελάς σήμερα;

«Το αγόρι μου! Οι φίλοι μου επίσης, α! Και το «Σ' Αγαπώ Μ' Αγαπάς»!

Θυμάσαι τα υπαρξιακά ερωτήματα της Δήμητρας σε αυτή τη σειρά;

(Γελάει ακατάπαυστα, μιμείται τη Δήμητρα Παπαδοπούλου), Θοδωρή, εγώ πότε θα γίνω μάνα; Δεν φαντάζεσαι πόσο αγαπώ αυτή τη σειρά, και το χιούμορ αυτών των ανθρώπων»

«Λόγω Τιμής 20 Χρόνια Μετά»: Το μεγαλύτερο ίσως τηλεοπτικό event της περασμένης δεκαετίας, με τη συμμετοχή σου, σε ένα ρόλο με απαιτήσεις.

«Το μεγαλύτερο event ναι, αν και ατύχησε λίγο στις τηλεθεάσεις, μιας και είχε βρεθεί απέναντι από τις Άγριες Μέλισσες. Κι εκεί συνάντησα μια όμορφη παρέα, με πάρα πολλή ζεστασιά, που με αγκάλιασε αμέσως. Και η Μιρέλλα Παπαοικονόμου ήταν απίστευτο «σχολείο» το να δουλεύεις μαζί της. Αυτό είναι όμως η δουλειά μας, μια αφορμή να κάνεις αυτό που λέμε "Think Big", να ξεπερνάς διαρκώς τα όρια σου, και κυρίως, να ταξιδεύεις συνεχώς».

Στα χρόνια που ακολουθούν συμμετέχεις στο ανέβασμα Τσέχωφ (Πλατόνωφ), παίζεις στην τηλεόραση,  αλλά και στο σινεμά, σε ταινίες όπως το "Heat Me" της Κέλλυς Σαρρή

«Και δεν είναι μόνο αυτό! Έχω να σου αποκαλύψω και κάτι ακόμα (απαντάει με απερίγραπτη χαρά)». 

Είμαι όλος αυτιά!

«Θα παίξω και στο "Cora", την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου, μια τρομερά σκοτεινή ιστορία που έχω λατρέψει, κάτι που πιστεύω πως δεν έχει υπάρξει όμοιο του στο ελληνικό σινεμά. Θα παίζουν επίσης ο Χρήστος Λούλης, η Μελισσάνθη Μαχούτ, η Ορόρα Μαριόν, ακόμα και η Τόνια Σωτηροπούλου».

Μίλησε μας για το Taboo, που κάνει πρεμιέρα τώρα

«Είναι μεγάλη μου χαρά γι' αυτή τη δημιουργική συνάντηση που συμβαίνει, που με στέλνει και σε ακόμα περισσότερα ταξίδια, Ελλάδα - Κύπρος και ανάποδα, και μου δίνει την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Ανδρέα Γεωργίου, σε αυτό το μοναδικό τηλεοπτικό περιβάλλον που έχει χτίσει, όπου μπορείς να δουλέψεις με ασφάλεια και σιγουριά». Και έχω να σου πω και κάτι ακόμα για το "Taboo". Τα δύο θεμελιώδη taboo της ανθρωπότητας (σύμφωνα με τον Φρόιντ) είναι η πατροκτονία και η αιμομιξία!»

Θα έχει κάποια σύνδεση αυτή η πληροφορία με τη σειρά;

«Θα δεις την πρεμιέρα μας και θα το διαπιστώσεις!» (γελάει)

Να δείτε το "Τaboo", την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Mega. Να δείτε τη Νίκη Βακάλη.

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA