Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 94η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (27/3) και την αίγλη της επισκίασε το ντροπιαστικό περιστατικό ανάμεσα στον Γουίλ Σμιθ και τον Κρις Ροκ, όταν ο πρώτος χαστούκισε τον κωμικό για ένα προσβλητικό αστείο που έκανε για τη σύζυγό του. Ο Γουίλ Σμιθ μπορεί να κληθεί να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο του Ά Ανδρικού Ρόλου μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ζωντανά επί σκηνής στον Κρις Ροκ, σύμφωνα με πηγές της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στη New York Post. Και αυτό γιατί η Ακαδημία έχει πολύ αυστηρές αρχές όσον αφορά στον κώδικα δεοντολογίας.

Διαβάστε ακόμη: Όσκαρ 2022: Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ ήταν η πιο άβολη στιγμή της βραδιάς

Μια από τις πηγές, σύμφωνα με τη New York Post, συμπλήρωσε ότι «είναι ουσιαστικά επίθεση. Όλοι στην αίθουσα ήταν τόσο σοκαρισμένοι που ήταν ανυπόφορο. Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν θα δώσει το Όσκαρ του πίσω, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει τώρα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Κρις Ροκ αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση κατά του Γουίλ Σμιθ, δείχνοντας να μη θέλει να δώσει συνέχεια. Η μόνη αντίδραση από πλευράς της Ακαδημίας ήταν ένα tweet πως καταδικάζει τη βία.

Σημειώνεται πως η Ακαδημία κυκλοφόρησε έναν κώδικα συμπεριφοράς το 2017 στον απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης που έπληξε τον κλάδο. Ο κώδικας αυτός τονίζει τη σημασία της «τήρησης των αξιών της Ακαδημίας», όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικών περιβαλλόντων και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Εκείνη την εποχή, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMPAS Dawn Hudson έγραψε στα μέλη: «Η ιδιότητα του μέλους της Ακαδημίας είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς στην παγκόσμια κοινότητα των κινηματογραφιστών», ανέφερε η ίδια στο περιοδικό Variety.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ειδοποιήθηκε και η αστυνομία του Λος Αντζελες

«Οι ερευνητικές μονάδες του LAPD γνωρίζουν για ένα περιστατικό μεταξύ δύο ατόμων κατά τη διάρκεια του προγράμματος των βραβείων Όσκαρ», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομία στην The Post. «Το περιστατικό αφορούσε ένα άτομο που χαστούκισε ένα άλλο. Το άτομο που εμπλέκεται αρνήθηκε να καταθέσει αναφορά στην αστυνομία. Εάν το εμπλεκόμενο μέρος επιθυμεί να συντάξει αστυνομική αναφορά σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το LAPD θα είναι διαθέσιμο για να συμπληρώσει μια ερευνητική έκθεση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA