Μενού
  • Α-
  • Α+

Εφυγε από τη ζωή, νικημένη από τον κορονοϊό, η γνωστή ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη, όπως έκανε γνωστό σε ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρει στην ανάρτησή του στα social media:

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε μόλις από την κόρη της ότι έφυγε από κοντά μας ή αξιαγάπητη φίλη και συνάδελφος Φρύνη Αρβανίτη μετά από μεγαλη μαχη με τον κορωναιό... Ένα καλοκάγαθο πλάσμα, ακομπλεξάριστη, που έδωσε τόσους σπαρταριστούς ρόλους στο Θέατρο και την τηλεόραση! Πάντα με τον καλό λόγο ήταν για όλους! Καλο ταξιδι αγαπημένη μας Φρύνη....»

Η Φρύνη Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε, και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965. Εμφανίστηκε και στο Εθνικό Θέατρο το 1970. Είχε πλούσια συνεργασία με θιάσους όπως του Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου κ. α., όπου έπαιξε ευρύτατο ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.

Μαθήτρια ακόμα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο και αργότερα συνέχισε με τις βιντεοπαραγωγές. Ήταν φίλη και συνεργάτης του Στάθη Ψάλτη με τον οποίο συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια. Μάλιστα δε δίστασε να αναφέρει σε συνέντευξή της πως «όταν ήθελαν μια χοντρή, φώναζαν εμένα». Άλλωστε όσα χρόνια γνωρίσαμε ως ηθοποιό τη Φρύνη Αρβανίτη πάντοτε οι ρόλοι της ήταν χαρακτηριστικοί είτε στην επιθεώρηση στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA