Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Mercedes θα δώσει στην κυκλοφορία τη νέα σειρά Mercedes EQS στις 16 Απριλίου, αλλά επιβεβαίωσε από τώρα την τεχνολογία και το εσωτερικό της νέας σειράς αυτοκινήτων της. Από αυτά που ανακοινώθηκαν ξεχωρίζει η τεράστια οθόνη που θα απλώνεται από άκρη σε άκρη του χώρου μπροστά από το κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού.

Η Mercedes Hyperscreen παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της virtual έκθεσης CES 2021 και θα έχει διαγώνιο 56 ιντσών. Δύο ειδικές έξοδοι αέρα στα πλαϊνά τμήματά της θα είναι τα μόνα εξαρτήματα που θα περνούν μέσα της. Η κεντρική οθόνη που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι θα έχει διαγώνιο 17.7 ιντσών, ενώ άλλες δύο -12.3 ιντσών έκαστη- θα βρίσκονται ακριβώς δεξιά της.

Το σύστημα θα «τρέχει» το περιβάλλον χρήσης της Mercedes και θα λειτουργεί με τη βοήθεια ενός οκταπύρηνου επεξεργαστή και 24GB μνήμης RAM. Η κατασκευάστρια εταιρεία σημειώνει πως πρόκειται για το πλέον «έξυπνο» σύστημα infotainment που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα και θα υποστηρίζει από την πρώτη ημέρα τα Apple CarPlay και Android Auto. Σε ό,τι αφορά τον ήχο, τέλος, η νέα σειρά θα έχει εγκατεστημένα 15 διαφορετικά ηχεία περιμετρικά του σαλονιού για να δημιουργούν την αίσθηση της τρισδιάστατης απόδοσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA