Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Facebook έχει εκφράσει αρκετές φορές στο παρελθόν το ενδιαφέρον του να μπει σε αγορές που δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα και μία από αυτές είναι τα smartwatches. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, η εταιρεία του Mark Zuckerberg ετοιμάζει ένα νέο «έξυπνο» ρολόι που θα διατεθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2022 σε μια εκτιμώμενη τιμή κοντά στα 400 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: To Facebook περιορίζει ακόμη περισσότερο χρήστες και σελίδες που μοιράζονται ψευδείς ειδήσεις

Η συσκευή θα έχει δύο κάμερες που θα είναι αποσπωμενες και θα χρησιμοποιούνται τόσο για τις video κλήσεις μέσω του Messenger και άλλων εφαρμογών της πλατφόρμας, όσο και για τις λήψεις εικόνων και videos (έως και 1080p), οι οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να ανέβουν απευθείας σε Facebook, Messenger και Instagram

To σώμα της συσκευής θα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και θα έχει ενσωματωμένους και διάφορους αισθητήρες που συναντάμε σε ανταγωνιστικά προϊόντα, όπως αυτόν για τους καρδιακούς παλμούς. Το Facebook προσπαθεί να ενσωματώσει και τεχνολογία συνδεσιμότητας LTE, κάτι που θα κάνει το smartwatch να λειτουργεί και χωρίς την ανάγκη συνεχόμενης σύνδεσης σε κάποιο smartphone για την πρόσβαση στο διαδίκτυο. 

Το ρολόι θα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα και με άλλες συσκευές του Facebook που ετοιμάζονται, όπως τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που είναι επίσης στα άμεσα πλάνα.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν δε πως έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με διάφορους κατασκευαστές περιφερειακών, έτσι ώστε να υπάρξουν αρκετά αξεσουάρ με την κυκλοφορία του ρολογιού, όπως πχ. βάσεις μεταφοράς για τις αποσπώμενες κάμερες, λουράκια, θήκες προστασίας για την οθόνη κ.ο.κ. Μένει -βέβαια- να δούμε πότε θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για αυτό που έρχεται και πότε το Facebook θα προβεί στις επίσημες ανακοινώσεις του για το συγκεκριμένο project.

Η εμπλοκή της εταιρείας με την εν λόγω κατηγορία μόνο τυχαία δεν είναι, μιας και πέρσι μόνο η Apple κατάφερε να πουλήσει 34 εκατομμύρια Apple Watches, κάνοντας ταυτόχρονα και ένα πολύ μεγάλο τζίρο για το ταμείο της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA