Μενού
  • Α-
  • Α+

Το 5G δεν είναι πλέον το μέλλον, είναι το παρόν, αλλά φαίνεται πως κάποιοι κοιτάνε ήδη ακόμη παραπέρα. Η LG ανακοίνωσε πως έχει προχωρήσει την έρευνα και την ανάπτυξή της για τα δίκτυα 6G σε τέτοιο σημείο που κατάφερε μάλιστα να ολοκληρώσει επιτυχώς και την πρώτη εκπομπή της.

Διαβάστε ακόμη: 5G: Περισσότερες από μισό δισ. συνδρομές μέχρι το τέλος του 2021, προβλέπει η Ericsson

Συγκεκριμένα, η κορεατική εταιρεία κατάφερε -σε συνεργασία με την Fraunhofer-Gesselschaft, να κάνει εκπομπή και λήψη σήματος με τεχνολογία 6G μεταξύ δύο κοντινών σημείων στο Βερολίνο. Στόχος της LG είναι να είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα εκμεταλλευτούν τη νέα αυτή τεχνολογία μετάδοσης σήματος, η οποία και αναμένεται να ξεκινήσει να βρίσκει μεγάλη εφαρμογή και σε εμπορικά προϊόντα μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Τα δίκτυα 6G έχουν στόχο να προσφέρουν ταχύτερα και με ασύρματο τρόπο τα δεδομένα και να προσφέρουν μάλιστα και ελάχιστη καθυστέρηση και μηδενικές απώλειες. Μάλιστα εκτιμάται πως θα παίξουν και καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα του internet, όπου και ολοένα και περισσότερες συσκευές θα είναι συνδεδεμένες στον παγκόσμιο ιστό και θα καλούνται να στέλνουν και να λαμβάνουν ακόμη περισσότερα δεδομένα.

Θεωρείται, δε, πως θα είναι και η μέθοδος που θα εκτοξεύσει νέες τεχνολογίες και κατηγορίες προϊόντων. Ανάμεσα στους τομείς που αναμένεται να ωφεληθούν άμεσα είναι η αυτόνομη οδήγηση, το streaming και το cloud computing. Η LG ίδρυσε το 2019 το κέντρο ερευνών LG-KAIST 6G σε συνεργασία με το κορεατικό ινστιτούτο ανεπτυγμένης επιστήμης και τεχνολογίας, έτσι ώστε να καθορίσει την επόμενη μέρα.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ερευνητές αυτή τη στιγμή είναι πως οι συχνότητες σε THz (στις οποίες βασίζεται το 6G) είναι στην παρούσα φάση περιορισμένες και χάνουν την ισχύ τους όσο μεταδίδεται το σήμα. Ως εκ τούτου, η LG έχει στρέψει το ενδιαφέρον της αυτή τη στιγμή στο πως θα μηδενίσει αυτές τις απώλειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA