Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία μεγάλη αλλαγή σχεδιάζει το Instagram, καθώς θα αρχίσει να απαιτεί από τους χρήστες να επιβεβαιώνουν τις ημερομηνίες γέννησής τους. Η εν λόγω κίνηση έρχεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για νέα μέτρα ασφαλείας για άτομα νεαρής ηλικίας, όπως ανέφερε η δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με έρευνες, το Instagram κρύβει πολλούς κινδύνους για την ψυχολογία των χρηστών.

Το Instagram έχει διερευνήσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μιας έκδοσή του για παιδιά κάτω των 13 ετών, κάτι όμως που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς να θεωρούν πως το Facebook (στο οποίο ανήκει το Instagram), «έχει ξεκάθαρο ιστορικό αποτυχίας ως προς την προστασία των παιδιών στις πλατφόρμες του». Το Instagram από την πλευρά του αναφέρει πως θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες για να «διασφαλίσει πως παρέχουμε τις σωστές εμπειρίες στο σωστό ηλικιακό γκρουπ». Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα έβαζε ως προεπιλογή στους χρήστες κάτω των 16 τους «private» λογαριασμούς όταν εγγράφονται στην πλατφόρμα.

Όπως έγινε γνωστό, θα ζητούνται από τους χρήστες οι ημερομηνίες γενεθλίων τους όταν ανοίγουν το Instagram ενώ θα εμφανίζονται pop-ups εάν ο χρήστης δεν βάζει την ημερομηνία γέννησής του. Σε κάποια φάση, σύμφωνα με το Instagram, οι χρήστες θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν την ημερομηνία για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάζουν μόνο χρήστες του Instagram που δεν έχουν βάλει ήδη την ημερομηνία.

Το Instagram παραδέχτηκε πως γνωρίζει ότι κάποιοι χρήστες ίσως να βάζουν μια ψεύτικη ημερομηνία γέννησης, και είπε ότι αναπτύσσει νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA