Μενού
  • Α-
  • Α+

H Microsoft ανακοίνωσε πως κατάφερε να αποτρέψει τη μεγαλύτερη κυβερνο-επίθεση μορφής DDoS που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, τον Αύγουστο. Όσοι κάνουν κυβερνο-επιθέσεις, είναι η αλήθεια, πως δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις ως προς το στόχο, απλά σίγουρα θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Και κάτι τέτοιο τους οδηγεί κυρίως στο να «χτυπούν» τους… μεγάλους του internet.

Διαβάστε ακόμη: Κυβερνοεπίθεση Κασέγια: Οι χάκερ ζητούν 70 εκατ. δολάρια για την «απελευθέρωση» δεδομένων

Η επίθεση καταγράφηκε τον Αύγουστο και έφτασε τα 2.4TB δεδομένων το δευτερόλεπτο και έγινε με στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στους πελάτες της πλατφόρμας Azure στην Ευρώπη. Η επίθεση, σημειώνεται πως είναι 140% μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη έχει καταγράψει σε servers και υπηρεσίες της η αμερικανική εταιρεία μέχρι και το 2020, ενώ ξεπερνάει και την αντίστοιχη μεγαλύτερη που έχει γίνει οπουδήποτε αλλού. Για όσους δεν θυμούνται, το καλοκαίρι του 2020, οι servers της Amazon είχαν δεχτεί επίθεση με όγκο 2.3Tbps.

Οι επιθέσεις μορφής DDoS (Df-service attack, DoS Attack) επιτυγχάνονται με αποστολή πολλαπλών δεδομένων σε έναν server, έτσι ώστε να μην μπορεί να εξυπηρετήσει κανέναν άλλο. Κάπως έτσι, ουσιαστικά «μπουκώνει» ή και βγαίνει εκτός λειτουργίας ένας server και μέχρι να επανέλθει, οι πελάτες της εκάστοτε εταιρείας δεν έχουν πρόσβαση πουθενά. Είναι μία από τις πλέον συνηθισμένες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια και πολλές φορές καταλήγουν μέχρι και σε μόλυνση των servers που πλέον μπορούν να ελεγχθούν απομακρυσμένα από τους hackers (αν δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή).

Η επίθεση στην Microsoft διήρκησε πάνω από 10 λεπτά, ωστόσο λόγω της υποδομής που υπάρχει στην πλατφόρμα Azure, δεν δημιουργήθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα στον τελικό καταναλωτή και τους επαγγελματίες συνεργάτες της αμερικανικής εταιρείας.

Ο Amir Dahan, ένα από τα βασικά στελέχη για την ομάδα Microsoft Azure, σημείωσε σε ένα σχετικό blog post της εταιρείας πως η επίθεση έγινε ταυτόχρονα από 70.000 πηγές από περιοχές όπως η Μαλαισία, το Βιετνάμ, η Ταϊβάν, η Ιαπωνία, η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίθεση DDoS που είχε αποκρούσει η Microsoft έφτασε μόλις τα 625Mbps.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Azure είναι η πλατφόρμα που υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες cloud της Microsoft και είναι η βασική πηγή εσόδων της, πέραν των Windows, Surface και Xbox. Χρησιμοποιείται τόσο για πελάτες που φιλοξενούν τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά, αλλά και για τις cloud υπηρεσίες της ίδιας της εταιρείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA