Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple διοργάνωσε ένα online event, όπου και παρουσίασε διάφορα νέα προϊόντα της που καταφέρνουν να ξεχωρίζουν. Όπως ήταν λογικό, τα βλέμματα έκλεψαν τα νέα iPhone SE και iPad Air, ωστόσο οι μεγάλες ανακοινώσεις ήρθαν προς το τέλος της εκδήλωσης.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Σταματά την πώληση όλων των προϊόντων της στη Ρωσία

Ξεκινώντας την παρουσίασή της, η Apple αποκάλυψε το τρίτης γενιάς iPhone SE. Το τηλέφωνο θυμίζει εξωτερικά το iPhone 8 και το προηγούμενο μοντέλο (του 2020), ωστόσο στο εσωτερικό του βρίσκεται πλέον ο πανίσχυρος A15 Bionic, καθώς και modem για σύνδεση σε δίκτυα 5G. Η Apple τόνισε για μια νέα κάμερα που φέρει το τηλέφωνο και που θα μπορέσει να προσφέρει λειτουργίες σαν αυτές που βλέπουμε στη σειρά iPhone 13, όπως Smart HDR 4 και Deep Fusion. Η τιμή του ορίστηκε να ξεκινάει από τα 429 δολάρια και θα ξεκινήσει να πωλείται στις 18 Μαρτίου, με τις προ-παραγγελίες να ανοίγουν στις 11 του τρέχοντος μήνα.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν και δύο νέοι πράσινοι χρωματισμοί για το iPhone 13 που ξεκινούν κι αυτοί να πωλούνται από τις 18 του μήνα.

Επιβεβαιώνοντας και τις φήμες για το νέο iPad Air, η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε μια μικρή ανανέωση στη σειρά που εστιάζει κυρίως σε νέο αισθητήρα στην μπροστινή κάμερα για υποστήριξη του Center Stage, αλλά και στο M1 chip που βρίσκεται στην «καρδιά» του προϊόντος. Τα νέα iPad Air υποστηρίζουν σύνδεση και σε δίκτυα 5G, ενώ ο κατασκευαστής ισχυρίστηκε πως προσφέρουν και διπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με οποιοδήποτε Windows tablet στα ίδια χρήματα. Η τιμή των νέων iPad Air ξεκινούν από τα 599 δολάρια και θα είναι διαθέσιμα στις 18 Μαρτίου. Για όσους ενδιαφέρονται, οι προ-παραγγελίες θα ανοίξουν στις 11 του ίδιου μήνα.

Η πιο σημαντική ανακοίνωση της Apple αφορούσε ένα νέο πανίσχυρο σύστημα για επαγγελματίες και μια νέα οθόνη. Το Mac Studio είναι το νέο επαγγελματικό σύστημα που έχει στον πυρήνα του τον Apple M1 ή τον νέο M1 Ultra που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση.

Το σύστημα είναι 60% ταχύτερο από έναν Mac Pro και φέρει μια πληθώρα θυρών Thunderbolt 4, USB-A, USB-C, HDMI και Ethernet για συσκευές και δίκτυα, ενώ και ασύρματα υποστηρίζεται WiFi 6 και Bluetooth 5. Η τιμή του ξεκινάει από τα 1999 δολάρια και φτάνει έως και τα 7999, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα parts που θα επιλέξετε.

Ταυτόχρονα με το νέο σύστημα, παρουσιάστηκε και μια νέα οθόνη με την ονομασία Studio Display. Πρόκειται για ένα 27ρι monitor με 5K Retina panel που προσφέρει φωτεινότητα 600 nits, ενώ έχει στο εσωτερικό του τον Α13 για τα της επεξεργασίας. Στο μπροστινό τμήμα φέρει μια κάμερα 12MP με υποστήριξη Center Stage, ενώ περιμετρικά του πολύ λεπτού περιθωρίου γύρω από την οθόνη υπάρχουν και 6 ηχεία. Η τιμή του Studio Display ξεκινάει από τα 1599 δολάρια, ενώ ανεβαίνει αν επιλέξετε και ένα από τα νέα stands που το βοηθάει να κινείται άνετα στο χώρο τόσο σε οριζόντιο, όσο και σε κάθετο άξονα. Και τα δύο αυτά προϊόντα θα είναι διαθέσιμα από τις 18 Μαρτίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA