Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple έχει βάλει στόχο να ανεβάσει τα μερίδιά της με κάθε πιθανό τρόπο και φαίνεται πως η αμερικανική εταιρεία κατέληξε σε μια έξτρα επιλογή που θυμίζει έντονα τη μορφή leasing. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple εξετάζει τη διαδικασία απόκτησης νέων προϊόντων της με ένα μηνιαίο αντίτιμο και μια σύμβαση ορισμένης διάρκειας. Η νέα συνδρομητική υπηρεσία θα προσφέρει και τη δυνατότητα αναβάθμισης από υπάρχουσα συσκευή, αλλά με διαφορετικό τρόπο από την υπάρχουσα που ουσιαστικά σπάει το κόστος απόκτησης σε 12 ή 24 μήνες.

Διαβάστε ακόμη: Apple Event: Νέα iPhone 13, iPhone SE, iPad Air, οθόνη Studio Display και ο πανίσχυρος Mac Studio

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν ένα νέο iPhone ή iPad με ένα μηνιαίο αντίτιμο, το κόστους του οποίου θα καθορίζεται από το μοντέλο και την έκδοση του προϊόντος που θέλουν να αποκτήσουν.  Το timing της απόφασης αυτής μόνο τυχαίο δεν είναι, μιας και από τη μία η εταιρεία θέλει να ανεβάσει τα ποσοστά της σε όλες τις κατηγορίες και από την άλλη το υψηλό κόστος απόκτησης ενός premium smartphone ή tablet έχει γίνει αρκετά πιο δύσκολο για περισσότερους καταναλωτές. Πρόσβαση στην νέα αυτή υπηρεσία θα προσφέρεται τόσο μέσω του App Store, όσο και μέσα από το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.

H συνδρομή θα ενσωματώνεται στους ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς Apple ID και θα μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα προγράμματα, όπως πχ. το Apple Music, το Apple TV+, το Apple Arcade, το iCloud+ ή και το Apple Fitness+, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα πακέτο και ένα μηνιαίο αντίτιμο για τον πελάτη της εταιρείας. Ο αναλυτής Mark Gurman εκτιμά πως η έναρξη της λειτουργίας για αυτήν την υπηρεσία θα γίνει μέσα στις αρχές του 2023 (έτσι ώστε να έχουν περάσει μερικοί μήνες από την ανακοίνωση και διάθεση των νέων iPhone) και πως στην πορεία θα προστεθούν ακόμη περισσότερα προϊόντα, όπως τα MacBooks και το Apple Watch.

Οι εκτιμήσεις για τα πακέτα μιλούν για μια τιμή από τα 20 έως τα 40 δολάρια το μήνα και μεγάλο ερωτηματικό που πρέπει να απαντηθεί είναι τι θα συμβεί με όσους αποφασίσουν να διακόψουν (για τον οποιοδήποτε λόγο) τη συνδρομή τους.  Η παραπάνω διαδικασία δεν είναι νέα για την αγορά των ΗΠΑ, αφού και άλλες εταιρείες το προσφέρουν για να φτάσουν τα νέα τους μοντέλα σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Για παράδειγμα η Google προσφέρει δυνατότητα αγοράς των Pixel 6 και Pixel 6 Pro πακέτο με μία από τις άλλες υπηρεσίες της έναντι 45-55 δολαρίων το μήνα.

Η Apple αρνείται προς το παρόν να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα και μένει να δούμε πότε θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA