Μενού
  • Α-
  • Α+

H Apple ολοκλήρωσε το Far Out Event της και παρουσίασε τρία νέα προϊόντα. Η αρχή έγινε με το Apple Watch Series 8. Η νέα σειρά προσφέρει περισσότερες λειτουργίες, μεγαλύτερη οθόνη, μεγαλύτερη φωτεινότητα και ακόμη μεγαλύτερη ευκολία ανάγνωσης στην οθόνη, ακόμη και αν ο καρπός του χρήστη είναι στραμμένος προς το έδαφος. Τα νέα «έξυπνα» ρολόγια της Apple καταγράφουν πολλά δεδομένα υγείας, ενώ βοηθούν τις γυναίκες να υπολογίσουν το πρόγραμμά τους βάσει το κύκλου τους.

Διαβάστε ακόμη: 15 χρόνια iPhone: Όλα τα μοντέλα της σειράς που άλλαξε για πάντα τα κινητά

Στα νέα χαρακτηριστικά είναι η καταγραφή τρακαρίσματος και η βελτιωμένη μπαταρία που προσφέρει έως και 18 ώρες λειτουργίας με μία φόρτιση. Μέσω ενός νέου mode εξοικονόμησης ενέργειας, τα νέα ρολόγια μπορούν να λειτουργήσουν έως και για 36 ώρες με κάποιες λειτουργίες απενεργοποιημένες. Τα Apple Watch Series 8 θα κυκλοφορήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και σε τιμές από τα 399 δολάρια.

Αμέσως μετά παρουσιάστηκε το Apple Watch SE που είναι μια πιο φθηνή εκδοχή, θα έχει τους ίδιους αισθητήρες με τα νέα μοντέλα, απλά σε ένα πιο «φθηνό» σώμα. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 249 δολάρια και θα είναι κι αυτά διαθέσιμα από τις 16 Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 23 του μήνα θα ξεκινήσει η διάθεση των Apple Watch Ultra, των νέων πιο extreme smartwatches, που απευθύνονται σε όσους λατρεύουν την περιπέτεια. Οι ειδικές αυτές εκδόσεις έρχονται με περισσότερα πλήκτρα, μικρόφωνα και ηχεία και πιο ανθεκτική κατασκευή. Η τιμή τους φτάνει στα 799 δολάρια και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και 40 μέτρα κάτω από το νερό.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα των νέων AirPods Pro. Τα δεύτερης γενιάς «επαγγελματικά» ακουστικά έχουν το chip H2 για καλύτερη ποιότητα ήχου, ενώ ο νέος driver τους θα προσφέρει περισσότερη λεπτομέρεια στις συχνότητες. Ο μηχανισμός απομόνωσης εξωτερικού θορύβου έχει βελτιωθεί, ενώ το άκρο του ακουστικού θα μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα σε διάφορα μεγέθη αυτιού. Οι εντολές μπορούν να δοθούν μέσω αφής στο κάτω μέρος των ακουστικών και η μπαταρία τους θα διαρκεί 6 ώρες χρήσης με μια φόρτιση και η βάση θα προσθέτει άλλες 30. Η βάση έχει και ένα ηχείο για διάφορες λειτουργίες (όπως πχ. εντοπισμό των ακουστικών) και θα φορτίζει με διάφορες συσκευές (πχ. MagSafe).

Στα iPhone, η κατάσταση ήταν όπως αναμενόταν. Τα βασικά μοντέλα iPhone 14 και iPhone 14 Plus έρχονται στις 6.1 και 6.7 ίντσες αντίστοιχα. Η οθόνη τους είναι OLED, υποστηρίζουν Dolby Vision και θα διατεθούν σε πέντε χρώματα. Οι βασικές αυτές εκδόσεις θα έχουν το A15 Bionic chip με βελτιωμένους φακούς και μηχανισμό αυτόματης εστίασης και στην selfie camera. Σημαντική αλλαγή είναι αυτή της eSIM, όπου οι συσκευές που θα πωλούνται στις ΗΠΑ αφήνουν για πάντα πίσω τους τις παραδοσιακές κάρτες SIM.

Τα τηλέφωνα θα προσφέρουν κι αυτά αναγνώριση ατυχήματος με αυτοκίνητα, ενώ έχει ενδιαφέρον ότι η Apple ενσωμάτωσε μηχανισμό επικοινωνίας μέσω δορυφόρων, όταν και αν υπάρχει ανάγκη, με ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία για 2 χρόνια σε κάθε νέο αγοραστή συσκευής. Το iPhone 14 θα πωλείται από τα $799, ενώ το iPhone 14 Plus από τα $899. Οι προ-παραγγελίες τους ξεκινούν από τις 9 Σεπτεμβρίου και η διάθεσή τους γίνεται σε δύο κύματα. Το iPhone 14 θα πωλείται από τις 16 Σεπτεμβρίου και το iPhone 14 Plus από τις 7 Οκτωβρίου.

Μεγάλες αλλαγές έχουμε, όπως αναμενόταν, στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Τα δύο πιο ακριβά τηλέφωνα θα έχουν τον A16 Bionic chip και ένα νέο μικρότερο notch που αξιοποιεί την επιφάνεια για προβολή ειδοποιήσεων, ανοίγοντας προς τα δεξιά κι αριστερά (αν αυτό απαιτείται). Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν σε 4 χρώματα: space black, silver, gold και deep purple και θα υποστηρίζουν και always on display.

Οι κάμερες και στα Pro μοντέλα είναι βελτιωμένες, με τον κεντρικό φακό στα 48MP και τον ultrawide στα 12MP. Το Cinematic Mode υποστηρίζει πλέον 4Κ30fps ή 4K24fps, για να καλύψει κάθε γούστο στους λάτρεις του video. Το iPhone 14 Pro θα πωλείται από τα 999 δολάρια και το iPhone 14 Pro Max από τα 1099 δολάρια. Από τις 9 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες και θα γίνουν διαθέσιμα στις 16 του ίδιου μήνα, με επιλογές χωρητικότητας έως και το 1TB.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA