Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Meta έχει βάλει πλώρη για μείωση των παγίων εξόδων της και έτσι αναμένεται να απολύσει τουλάχιστον το 10% του προσωπικού τους επόμενους μήνες. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τους μειωμένους ρυθμούς ανάπτυξης που σημείωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα (η τιμή της μετοχής της και η χρηματιστηριακή της αξία έχει μειωθεί αρκετά μέσα στο 2022), αλλά και τις τεράστιες πιέσεις που δέχεται από ανταγωνιστικές πλατφόρμες στο χώρο των social media.

Έτσι, η αμερικανική εταιρεία έχει ξεκινήσει αθόρυβα την εσωτερική αναδιοργάνωση, δίνοντας σε υπαλλήλους ένα μικρό χρονικό περιθώριο για να υποβάλλουν αίτηση για άλλα τμήματα της εταιρείας. Η κίνηση αυτή θα είναι -σύμφωνα με όσους γνωρίζουν περισσότερα από πηγές τους στο εσωτερικό της Meta- προάγγελος περαιτέρω περικοπών, τις οποίες και η εταιρεία θέλει να καλλωπίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι επίσημες τοποθετήσεις στελεχών της μιλούν απλά για να αναδιοργάνωση και πάγωμα προσλήψεων, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζουν αν θα φύγει κόσμος από τις θέσεις του.

Η διαδικασία εύρεσης νέας θέσης εντός της εταιρείας στη Meta είναι γνωστή και ως «η λίστα των 30 ημερών». Σύμφωνα με αυτοί, οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται απολύονται αν δεν βρουν μέσα στο μήνα μια νέα θέση εντός της εταιρείας. H Meta είχε αυξήσει το εργατικό της δυναμικό κατά 32% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου (σε σχέση με ένα χρόνο πριν) και μένει να δούμε τώρα που θα καταλήξει αυτός ο αριθμός. Την ίδια στιγμή, παρόμοια προβλήματα έχει και η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, όπου και πάνω από 100 υπάλληλοί της κλήθηκαν να βρουν άλλες θέσεις εντός 90 ημερών, ενώ πρόσφατες ήταν και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της εν λόγω εταιρείας από υπαλλήλους που ζήτησαν να αλλάξει το καθεστώς αυτό. 

Όπως φαίνεται, η κατάσταση στη Σίλικον Βάλεϊ είναι ακόμη δύσκολη για τις εταιρείες τεχνολογίας, αφού η μία μετά την άλλη δείχνουν με τις απολύσεις και μειώσεις προσωπικού πως δεν έχουν συνέλθει από το πέρασμα και τις απώλειες της πανδημίας. Και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ελάχιστα υψηλόβαθμα στελέχη ρισκάρουν να κάνουν μετακινήσεις, αφού δεν μπορούν να γνωρίζουν τις τους περιμένει μέσα σε όλο αυτό το αβέβαιο κλίμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA