Μενού
elon-musk-twitter
Ελον Μασκ | Getty Images
  • Α-
  • Α+

Μορφή «μπούμερανγκ» πήρε για τον νυν ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ, η δημοσκόπηση που έκανε το απόγευμα της Κυριακής, όπου και ρώτησε τους ακολούθους του και όχι μόνο αν θέλουν να παραμείνει επικεφαλής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, περισσότεροι από 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν στην αινιγματική «δημοσκόπηση», όπου και ρώτησε αν τον θέλουν ή όχι ως διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter.

Στην ερώτηση που απηύθυνε στο κοινό αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να παραιτηθώ από το πόστο του διευθύνοντα συμβούλου του Twitter», προσθέτοντας ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και θα πράξει δεόντως. Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε και τα νέα για τον Μασκ δε χαρακτηρίζονται θετικά, καθώς 57,5% των χρηστών, κοινώς περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι, ψήφισαν θετικά στο ερώτημα που έθεσε.  Σε αντίθεση, μόλις το 42,5% ψήφισε αρνητικά και ζήτησε την παραμονή του στο μέσο, αριθμός που ισοδυναμεί - περίπου - με 7,5 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί, ακόμη, είναι αν ο επικεφαλής του Twitter θα κάνει «πράξη» τις απειλές του και να παραιτηθεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Ανέστειλε και άλλο λογαριασμό δημοσιογράφου

Σε νέα αναστολή λογαριασμού δημοσιογράφου προχώρησε το Twitter την Κυριακή (18/12), μετά από απόφαση του Έλον Μασκ, την επομένη της επαναφοράς λογαριασμών πολλών άλλων δημοσιογράφων, που είχαν τεθεί σε αναστολή εν μέσω διαμάχης για τη δημοσιοποίηση δημοσίων δεδομένων για τις διαδρομές του αεροσκάφους του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Το αφεντικό του Twitter έκανε λόγο αυτή τη φορά για μια «προσωρινή αναστολή» που συνδέεται με την «προγενέστερη αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων». «Ο Έλον Μασκ ανέστειλε τον λογαριασμό μου στο twitter», έγραψε στο ιστολόγιό της η Τέιλορ Λόρεντζ, η οποία καλύπτει δημοσιογραφικά τη βιομηχανία τεχνολογίας για την Washington Post. Ο πολυδισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, απάντησε δημόσια στο twitter ότι πρόκειται για «προσωρινή αναστολή λόγω προγενέστερης αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων από αυτόν τον λογαριασμό» και ότι αυτό το μέτρο «θα αρθεί σύντομα». Απαντούσε σε έναν χρήστη που τον ρώτησε για το θέμα.

Η Τέιλορ Λόρεντζ εξήγησε ότι έκανε μια ερώτηση στον Έλον Μασκ μέσω twitter, για ένα άρθρο που γράφει, επειδή δεν μπορούσε να τον προσεγγίσει μέσω άλλων διαύλων. «Ο συνάδελφός μου Ντρου Χάργουελ, ο λογαριασμός του οποίου επίσης έχει τεθεί σε αναστολή, και εγώ εργαζόμαστε πάνω σε ένα άρθρο που αφορά τον Μασκ και ελπίζαμε να λάβουμε κάποιο σχόλιο από αυτόν. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του πολλές φορές μέσω email τις τελευταίες ημέρες», είπε η δημοσιογράφος.