Μενού
Φαίνεται πως αρκετοί διαφωνούν με τις πρακτικές του Έλον Μασκ και φεύγουν από το Twitter (Πηγή εικόνας: portalcripto.com.br
  • Α-
  • Α+

Φαίνεται πως οι τελευταίες εξελίξεις στο Twitter έχουν στοιχίσει στην πλατφόρμα, αλλά και στον ίδιο τον Έλον Μασκ που βλέπει τις φουρτούνες να έρχονται η μία μετά την άλλη. Όπως μαρτυρά ανάρτηση της εταιρείας που διαχειρίζεται την πλατφόρμα Mastodon, πάνω από 2 εκατομμύρια χρήστες έχουν προστεθεί στη βάση της το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον CEO και ιδρυτή του Mastodon, Eugen Rochko, η εγκατεστημένη βάση χρηστών της πλατφόρμας εκτοξεύτηκε από τις 300 χιλιάδες στα 2,5 εκατομμύρια από τον Οκτώβριο έως και τον Νοέμβριο, όταν δηλαδή άρχισε να παίρνει και τις πρώτες αποφάσεις για το Twitter ο Μασκ από τη θέση του νέου ιδιοκτήτη.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως αυτά που εξόργισαν τους χρήστες ήταν η αυταρχική συμπεριφορά του Μασκ με τη διαγραφή λογαριασμών δημοσιογράφων τεχνολογίας που κάλυπταν τις εξελίξεις στο Twitter, αλλά και το κυνήγι κατά του λογαριασμού @ElonJet που ακολουθούσε απλά τις πτήσεις του ιδιωτικού τζετ του πολυ-εκατομμυριούχου και που απλά αξιοποιούσε δεδομένα που είναι διαθέσιμα σε όλους.

Το Mastodon είναι μια εναλλακτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται ο μεγάλος ανερχόμενος αντίπαλος του Twitter και λειτουργεί με σαφώς πιο «αποκεντρωμένη» λογική. Αλλά πέραν αυτού, ο Μασκ θα έχει να αντιμετωπίσει και τις απώλειες χρηστών προς τα Post και Hive που είναι δύο ακόμη ανερχόμενες πλατφόρμες.

Το κύμα δυσαρέσκειας κατά του νέου ιδιοκτήτη του Twitter μεταφράστηκε και σε μια μαζική ψηφοφορία υπέρ της αποχώρησής του από τη διοίκηση της πλατφόρμας, με σχεδόν 9 εκατομμύρια χρήστες να επιθυμούν να μην είναι πλέον CEO. Ο Rochko του Mastodon δήλωσε πως είναι χαρούμενος με την πορεία της δουλειάς που έχει γίνει και πως κοιτάζει το μέλλον αισιόδοξα, καθώς η πλατφόρμα του προσφέρει την απόλυτη ελευθερία. Μένει να δούμε τι μας περιμένει σε αυτή τη μάχη τα επόμενα χρόνια και το αν ο Μασκ θα αλλάξει κάτι στη μέθοδο διοίκησης που χρησιμοποιεί.