Μενού
Το Twitter προχώρησε σε μία ακόμη σημαντική αλλαγή για τους χρήστες του.
  • Α-
  • Α+

Οι αλλαγές στο Twitter είναι συνεχείς αυτές τις μέρες και άλλη μια υπόσχεση του Έλον Μασκ έγινε πραγματικότητα. Ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας είχε σημειώσει από τις αρχές του μήνα πως τα δεδομένα που θα υπάρχουν για τα «τιτιβίσματα» θα είναι ολοένα και περισσότερα, έτσι ώστε και οι «μικρότεροι» λογαριασμοί να έχουν εικόνα των επιδόσεων για τις αναρτήσεις που κάνουν.

Ο μηχανισμός λειτουργεί ακριβώς όπως και ο μετρητής στις θεάσεις στο YouTube, δηλαδή δείχνει από το χρονολόγιο πόσων χρηστών έχει περάσει η ανάρτησή σας. Όπως φαίνεται, πάντως, ακόμη η λειτουργία αυτή δεν έχει ενεργοποιηθεί σε όλους τους χρήστες και είναι κάτι που εφαρμόζεται σταδιακά σε μερίδα λογαριασμών και συγκεκριμένες χώρες. Ωστόσο, η ευρεία διάθεσή του δείχνει πως σιγά-σιγά θα εμφανιστεί παντού, αφού πέρασε τους σχετικούς εσωτερικούς ελέγχους.

Ο ίδιος ο Μασκ σημείωσε για το θέμα πως «το Twitter είναι πολύ πιο ζωντανό απ’ όσο θεωρούν κάποιοι άνθρωποι» με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα.

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα και από πριν, αλλά όχι με αυτήν τη μορφή. Μέχρι πρόσφατα, όσοι ήθελαν να δουν το πόσοι χρήστες παρακολούθησαν μια ανάρτησή τους έπρεπε απλά να μπουν στα analytics του λογαριασμού τους και να δουν πληροφορίες για κάθε «τιτίβισμα». Ωστόσο, η διαδικασία αυτή απαιτούσε το άνοιγμα νέας σελίδας στον browser και έξτρα κινήσεις, γεγονός αποτρεπτικό για λιγότερο εξοικειωμένους χρήστες, αλλά και ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν τα social media για επαγγελματικούς λόγους.

Μένει πάντως να ξεκαθαριστεί το αν θα έχουν όλοι πρόσβαση στα στατιστικά όλων (αν θα είναι, δηλαδή τα views προσβάσιμα από όλους, όπως στο YouTube), η απλά θα γλιτώσει η διαδικασία τους πιο εξειδικευμένους χρήστες του Twitter από την επίσκεψη στις έξτρα λειτουργίες του λογαριασμού τους.