Μενού
Τα προβλήματα για το Twitter δεν μειώνονται ούτε μέσα στο 2023, με την εταιρεία να ξεκινάει με το αριστερό (Πηγή εικόνας: 9to5Mac.com)
  • Α-
  • Α+

Μπροστά σε ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα έρχεται το Twitter, αφού σύμφωνα με άρθρο της Washington Post, τα στοιχεία πάνω από 235 εκατομμύρια χρήστες με λογαριασμό στην υπηρεσία έπεσαν στα χέρια hackers. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, αυτά που έχουν διαρρεύσει είναι οι λογαριασμοί ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αν και από μόνοι τους δεν αποτελούν κίνδυνο σε τρίτα χέρια, μπορούν να βάλουν σε διαδικασία hackers να αποσπάσουν πολλά ακόμη.

Ακόμη, πολλοί φόβοι υπάρχουν σχετικά με το πως θα εκτεθούν (ή θα απειληθούν γι’ αυτό) χρήστες που χρησιμοποιούν ανώνυμους λογαριασμούς και ειδικά ακτιβιστές σε χώρες που δεν τους επιτρέπουν να εκφραστούν αν δεν είναι κρυμμένοι. Όπως φαίνεται, τα δεδομένα των χρηστών διέρρευσαν στα τέλη του 2021 και το Twitter σημείωσε στις αρχές του 2022 ότι έκλεισε τα όποια κενά ασφαλείας

Η ιστοσελίδα “Have I Been Pwned” που ειδικεύεται στο να εντοπίζει υπηρεσίες που έχουν υποστεί επιθέσεις hackers και να καταγράφει τα mails και τα στοιχεία χρηστών που έχουν διαρρεύσει, πρόσθεσε περισσότερες πληροφορίες για αυτήν την επίθεση και μπορείτε πλέον να την επισκεφθείτε για να δείτε αν το mail σας έχει φτάσει στα χέρια hackers.

To μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε στο https://haveibeenpwned.com/ και να εισάγετε το mail σας για να δείτε αν εμφανίζεται σε κάποια online λίστα στα σκοτεινά σοκάκια του διαδικτύου. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Troy Hunt, σημείωσε πως εντόπισε 211 εκατομμύρια μοναδικούς λογαριασμούς χρηστών σε αυτήν την επίθεση.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Έλον Μασκ διέψευσε τον εαυτό του για το τέλος των απολύσεων, αφού περίπου 12 ακόμη υπάλληλοι του Twitter απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους. Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, απολύθηκαν άτομα στους τομείς πολιτικής και κερδοφορίας, διαχείρισης πολιτικής περί ψευδών ειδήσεων, αλλά και σε αυτόν της εξέτασης αιτημάτων χρηστών.

Το ίδιο το Twitter επιβεβαίωσε μετά από λίγο τις απολύσεις, σημειώνοντας πως απλά κάποιες θέσεις που δεν ενσωματώθηκαν σε άλλα τμήματα θα πρέπει να κλείσουν.